Elfsborgs superduo

FOTBOLL

Linderoth ska bli nästa tränare

Elfsborg har redan knutit åt sig den gamle VM-hjälten Klas Ingesson.

Nu är nästa landslagslegendar på väg in.

– Det blir jävligt bra om Tobbe kommer, säger Ingesson.

Foto: Klas Ingesson är redan klar som ungdomstränare i Elfsborgs organisation. Nu försöker laget knyta till sig ännu en legendar – Tobias Linderoth.

I måndags blev det klart att Klas Ingesson ska börja jobba som en av tränarna till Elfsborgs U21-lag. Tanken är att han ska bidra med erfarenhet och karaktär, förklarar han när Sportbladet ringer upp.

Och apropå karaktär: när den gamle mittfältskämpen svarar i telefonen sitter han typiskt nog i en skogsmaskin någonstans i Östergötland omgiven av djupa skogar och 15 minusgrader.

Ska sköta U-17-laget

Dags för en ny hobby?

– Ha ha, ja ska bli skitskoj att jobba med ungdomar, säger Ingesson som nu hoppas att Tobias Linderoth också ska tacka ja till klubbens erbjudande.

– Tanken är att Tobbe ska ha hand om årgången under, U17-laget, och vara med lite kring fotbollsgymnasiet.

– Vi känner inte varandra så mycket, men Tobbe är min typ av spelare. Jag tror båda vi vet att det inte räcker med att vara bra som 16-åring, att det inte är någon gräddfil till framgången. Jag spelade själv i Ödeshög tills jag var 18, sen ringde jag till Göteborg och sa att jag var jävligt bra, ha ha.

”Funderar veckan ut”

Enligt Sportbladets uppgifter kommer Ingesson att tjäna runt 20 000 kronor på sitt nya jobb.

Och en sak är klar: det är inte pengarna som styr.

– Hade jag berättat vad jag tjänat hade du trott att jag var dum i huvudet, säger Ingesson.

Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson är mycket nöjd med att ha knutit till sig den gamle mittfältskämpen. Nu håller han tummarna för ytterligare en tung rekrytering.

– Jag vill inte föregripa något eftersom Tobias ska fundera veckan ut. Men om det blir som vi vill med Klas och Tobias lär vi inte kunna undgå att fostra karaktärsspelare. Det passar perfekt, tidigare har vi kanske varit lite för snälla på planen.

ARTIKELN HANDLAR OM