”Flera väger för mycket”

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-07-03

Nye AIK-tränaren: Vi behöver bli mer vältränade

Överväger fettkontroller Alex Miller inspekterade AIK-spelarna under gårdagens träning. Den nye tränaren tycker att flera spelare väger för mycket och måste få bättre fysik – en lösning kan vara fettkontroller.

AIK ska gå ner ­i vikt.

Efter en dryg vecka i klubben överväger nye tränaren Alex Miller att ta till ”fettkontroller” för att sätta press på sin trupp.

– Flera spelare väger för mycket. De verkar inte ha skött sommarträningen, säger han.

”Att banta truppen” håller på att få en ny betydelse.

Gårdagens AIK-träning innehöll magövningar där spelarna låg i ringar och pumpade olika sorters situps.

Strikt i Liverpool

Nye tränaren Alex Miller strök runt och anmärkte på fleras fysik, att de väger för mycket.

– Vi behöver bli mer vältränade, absolut. Eller, vi skulle bli bättre som lag om några bättrade på sin fysiska status, säger han.

I Liverpool var det strikt. När Alex Miller var en del av ledarstaben såg han det som självklart att spelarna mätte sitt kroppsfett och ­utifrån det anpassade träningen.

Så är det inte i AIK i dagsläget.

– Alla spelare i Liverpool mätte sitt kroppsfett. Här har vi inte siffror på hur många procents kroppsfett alla har. Elitspelare ska ligga under tolv procent, många ligger runt åtta–nio–tio. Se på mig, jag kan ligga över tolv procent fast jag är smal. Det handlar om hur man är byggd, säger han.

Har du infört tester för alla?

– Nej, men det är bara att genomföra när som helst. Det är enkelt.

’Farlig sits’

Alex Miller säger att flera spelare bör gå ner i vikt för att nå optimal form, men vill inte specificera vilka.

Han vill heller inte förklara lagets 14:e-plats i allsvenskan med att spelarna har varit för otränade, eftersom ”extrakilona” mycket väl kan vara ett resultat av slarvig sommarträning.

– Det viktigaste för oss är att höja vår nivå kvickt på alla sätt. Vi är medvetna om vilken farlig sits vi är i och måste komma ur den fort, säger han.

Följ ämnen i artikeln