Mild: Vi letar inte efter en målskytt

FOTBOLL

Tredje raka 0–0-matchen borta – rekord

Foto: Platt fall IFK Göteborgs anfallare Robin Söder gjorde inte mål i gårdagens match heller. Men enligt sportchefen Håkan Mild behöver han inte oroa sig för ytterligare konkurrens i laget.

Gävle. Efter ännu en 0–0-match och med noll avslut på mål borde Göteborgs sportchef Håkan Mild leta ­efter en målskytt. Det gör han inte.

– Jag litar på det här laget och vi letar inte aktivt efter nya spelare, säger Håkan Mild.

Fyra av IFK Göteborgs fem senaste matcher har slutat 0–0. Och när laget nu går på sommarvila fram till nästa match den 18 juli har man dessutom inte vunnit på bortaplan på sex raka försök. Laget vann öppningsmatchen på bortaplan mot Kalmar den 13 mars med 3–0. Sedan dess har det varit stopp.

– Det är klart att vi inte är nöjda med den dåliga sviten. Det duger inte. Så sommarvilan kommer perfekt för oss så vi kan samla ihop oss och få mer kraft, säger Håkan Mild.

Så det är inte aktuellt att värva en målskytt under uppehållet?

– Alltså, vad som helst kan hända. Men vi letar inte aktivt efter nya spelare för tillfället. Vi har ett tillräckligt bra lag om vi blir kvitt alla skador och det borde vi kunna bli under VM-uppehållet.

Historiskt målfattiga

Göteborg blev dessutom det första laget i allsvenskans historia att spela 0–0 i tre bortamatcher på rad.

– Jaså, det hade jag ingen aning om. Visst är det alldeles för dåligt av oss att vi inte lyckas göra mål. Det är för tamt framåt och det finns mycket mer att önska av vårt anfallsspel, säger tränare Stefan Rehn.

Noll avslut på mål mot Gefle…

– Det säger det mesta om vårt anfallsspel för tillfället. Vi var totalt uddlösa och krånglar till det mesta. Vi måste höja oss markant och avsaknaden av självförtroende märks tydligt. Men vi är samtidigt väldigt svåra att göra mål på och har ett bra försvarsspel. Jag är glad över att vi fick en poäng med oss trots allt. Nu kommer det ett mycket välbehövligt uppehåll i alla fall.

IFK Göteborg ligger nu på en ­tionde plats med en match mer spelad än alla lagen bakom sig. Så risken är stor att de får än ännu sämre placering under uppehållet.

ARTIKELN HANDLAR OM