Efter inspektionen: ”Bör inte spela på Ullevi”

FOTBOLL

IFK Göteborg–AIK spelas ser ut att flyttas

Gamla Ullevis gräsmatta inspekterades under eftermiddagen av Svenska fotbollförbundet.

Mattan var i så dåligt skick att rekommendationen nu blir att flytta matcherna Örgryte–Landskrona på onsdagen och IFK Göteborg–AIK på torsdagen.

Det definitiva beskedet tas av tävlingskommittén i kväll.

– Men jag yrkar på att inte spela, säger tävlingskommitténs ordförande Gerhard Sager, som deltog vid inspektionen, till Sportbladet.

Planen inspekterades efter Gais–Helsingborg och underkändes då. På tisdagen var Svenska fotbollförbundets representanter återigen i Göteborg för att göra en sista kontroll av gräsmattan innan det definitiva beslutet tas om krismötet mellan IFK och AIK måste flyttas.

”Yrkar på att inte spela”

– Vi har gjort en inspektion och den mynnar ut i en framställan till tävlingskommittén att man inte bör spela matcherna på Gamla Ullevi, säger tävlingskommitténs ordförande Gerhard Sager som deltog vid inspektionen.

Sager samlar under kvällen de övriga i kommittén för att tillsammans ta det definitiva beslutet. Men allt tyder på att matcherna måste flyttas.

– Jag vill inte föregripa något beslut men jag yrkar på att inte spela. Men sedan är det en väldig massa praktiska saker med säkerhet, polis och TV som gör att det kan bli praktiskt svårt att flytta.

Elfsborg tjänar inget

IFK Göteborgs reservarena är i första hand Borås arena och i andra hand Ullevi. Arenan i Borås ägs av konkurrenten If Elfsborg men de kommer ändå inte att tjäna en krona om matchen flyttas dit.

– Nej, vi hyr ut den till Borås Stad som sedan hyr ut den tillbaka. Så det är Borås stad som tjänar på det. Vi hjälper bara IFK Göteborg att bli bättre fotbollsspelare eftersom de får spela på riktigt underlag, säger klubbens media och evenemangsansvarig Göran Lohne.

ARTIKELN HANDLAR OM