”Vi ska ta så många poäng som möjligt”

Publicerad:

FOTBOLL

ÖSTERSUND. Sören Rieks låg bakom Malmös jättevändning i Jämtland.

Med två mål och en assist såg att han till att skåningarnas svaga guldlåga fortfarande puttrar.

– Allt kan ske i fotboll. Vi ska ta så många poäng som möjligt så får vi se var vi landar, säger dansken till Sportbladet.

Malmö har inte förlorat sedan den 18:e maj i år, då man föll mot Hammarby med 3–2 och parkerade i mitten av den allsvenska tabellen. Då såg ett SM-guld avlägset ut, men efter lördagens magnifika vändning mot Östersund är skåningarna endast åtta poäng bakom serieledande AIK, som dock har en match mindre spelad.

– Vi fokuserar på att ta så många poäng som möjligt. Det är en bra bit upp till AIK, men allt kan ske i fotboll, säger Sören Rieks till Sportbladet efter att laget vänt 0–2 till 3–2 på bortaplan mot Östersund och fortsätter:

– Vi ger oss inte. Vi går för tre poäng i varje match nu.

Danske Rieks svarade själv för en formidabel insats och var tungan på vågen med sina två mål och en assist. Det matchavgörande målet var en svårt tekniskt nummer där han vinklade in bollen med vänsterfoten.

– Jag får bollen från Rosenberg och hinner inte tänka så mycket mer än att styra den mot mål. Det var skönt att se den gå in och det var viktigt att ta ledningen i det läget. 

Genk väntar i EL

Dessförinnan hade Östersund svarat för en stark första halvlek och hade Malmö i brygga vid 2–0-ledning och bud på fler mål. Men bortalaget lyckades alltså vända på steken och åker hem till Malmö med tre blytunga poäng.

– Första halvlek var inte godkänd. Men vi reser oss, ändrar spelsätt och det slår väl ut. Den andra halvleken är mycket bättre, säger Rieks och passar på att hylla tränare Uwe Rösler, som ännu inte vet hur det känns att förlora i den ljusblå tränartröjan.

– Han har varit tydlig med vad han vill och ställer höga krav både på träning och match.

På torsdag reser Malmö till Belgien för omgång ett i Europa Leauges gruppspel. Då väntar Genk. I allsvenskan är Kalmar nästa gäng att försöka spräcka skåningarnas förlustfria svit. Östersund i sin tur får försöka bryta sin förlusttrend (fyra rak förluster) mot Sirius på lördag. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.