Lottas hälsning: Så viktigt! Så grymma!

Lotta Schelins dröm var att få spela VM 2019 i sitt andra hemland Frankrike.

Nu får hon nöja sig med det näst bästa: att heja fram blågult.

– Jag är skitglad för deras skull, säger hon.

I åtta år tillhörde Lotta Schelin Lyon. Hon vann franska ligan varje säsong, Champions League tre gånger, blev fansens stora favorit och fann bland spelarna vänner för livet.

När Frankrike tilldelades VM i fotboll 2019 var det en given punkt att sikta på mot slutet av karriären.

Men Lotta Schelin kommer inte att spela världsmästerskapet i sitt andra hemland. Upprepade smällar mot nacken och huvudet gör att hon tvingats avsluta den långa och framgångsrika karriären, vilket hon berättade om i en känslosam intervju med Sportbladet.

”Kul att de rutinerade får ett mästerskap till”

Schelin har inte följt särskilt mycket fotboll det senaste året och har knappt rört en boll själv. Men när landslaget spelar tittar hon förväntansfullt framför tv:n. Efter 1–0-vinsten mot Danmark och avancemanget till VM i juni nästa år är hon lycklig.

– Jag är skitglad för deras skull. Kul att få uppleva ett stort mästerskap och att de rutinerade får ytterligare ett. Det är så viktigt. De är så grymma! säger hon.

VM spelas 7 juni till 7 juli.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.