Mourinho: ”Förväntar mig mer av spelare som tjatar”

avPer Bohman

José Mourinho gav reserverna chansen.

Det skulle han inte ha gjort.

– Jag förväntar mig mer av spelare som vecka ut och vecka in tjatar om att de inte får spela, att de inte får starta matcher, säger tränaren efter förlusten mot Valencia.

En seger hade tagit Manchester United till toppen av gruppen och en sannolikt enklare resa i Champions League-slutspelet. Så blev det icke. United fick stryk mot Valencia med 1–2 efter en högst medioker insats. Mourinho hade på grund av skador, och annat, roterat elvan rejält och var inte direkt överlycklig över följderna av det beslutet.

– Jag lärde mig ingenting av den här matchen. Inget alls. Inget som hände överraskade mig, säger han enligt The Guardian.

”Det var ingen press”

Portugisen var på presskonferensen tydlig med att han väntat sig mer av reserver som Paul Pogba och de övriga som fick chansen mot Valencia.

– Jag förväntar mig mer av mina spelare. Särskilt sådana som vecka ut och vecka tjatar om att de inte får spela, att de inte får starta matcher, säger Mou och fortsätter:

– Det var en bra match att få spela. Utan någon som helst press och i en turnering som alla gillar att spela i.

Frustrerad Mourinho

Men Mourinho menar att tvingades byta in ordinarie spelare som Marcus Rashford, Jesse Lingard och Ashley Young, som han egentligen velat vila, för att ha en chans i matchen.

– I slutet blev laget bättre när jag gjorde bytena jag inte ville göra, vilket är frustrerande eftersom jag inte ville spela de tre spelarna som kom in i andra halvlek. Jag är inte nöjd med lagets prestation.

Foto: JOSE JORDAN / AFP
Jose Mourinho