Jättetalangen klar för dansk proffsklubb

FOTBOLL

Ken Fagerberg lämnar Örgryte: Jag känner mig helt paff

Foto: Bildbyrån

En av Sveriges största talanger lämnar svensk fotboll.

19-årige Ken Fagerberg är klar för Midtjylland.

– Ja, jag känner mig helt paff. Jag åker ned i morgon och signar, säger Fagerberg till sportbladet.se.

Anfallaren, som kom till Örgryte 2000 från moderklubben Lindholmen, låter fortfarande smått chockad över beskedet att danska tabellfyran FC Midtjylland köper loss honom.

– Det är smickrande att det handlar om ett rent köp, jag hade tre år kvar på kontraktet med Örgryte. Jag pratade med Öis igår och då sa de att jag skulle blir kvar, men så i dag svängde det.

Under fjolårets superettasäsong noterades anfallaren för tolv mål och två assist, ett facit som förde honom till en åttondeplats i seriens skytteliga. Tidigare under ”silly season” har talangen placerats i så väl IFK Norrköping som Sampdoria.

Vad vet du om din nya klubb?

– Egentligen ingenting, jag har varken pratat med tränaren eller någon annan. Det jag vet är att de har sett mig i några matcher och på någon film.

Du är inte orolig för att hamna fel?

– Nej, jag känner att dansk fotboll är lite mer öppen än den svenska. Jag tror att det kommer att passa mig och det känns som helt rätt steg att ta i min karriär.

Succén i fjol har tagit honom in i U21-landslaget, där Fagerberg finns med som debutant i Tommy Söderbergs och Jörgen Lennartsssons trupp till träningslägret och landskamperna i Portugal 5-6 februari.

– Ken är en renodlad forward som gjorde en stark säsong 2007, säger Lennartsson.

Fagerberg verkar knappt kunna vänta på att få köra igång i sin nya miljö.

– Det hade varit lite som ett steg tillbaka att köra vidare i superettan. Det ska bli otroligt kul det här.

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan