Barca tar Messi–fall till idrottsdomstol

Vill stoppa stjärnan från OS-spel

Lionel Messi vill spela i OS för Argentina. Barcelona vill inte att Messi åker och nu tar klubben fallet till Cas, idrottens skiljedomstol.

os i fara Lionel Messis klubb Barcelona vill stoppa spelaren från OS-deltagande i Peking.
os i fara Lionel Messis klubb Barcelona vill stoppa spelaren från OS-deltagande i Peking.

Barcelona sa nej till Ronaldinhos önskan att få åka till Peking och spela OS-fotboll för Brasilien. Så såldes Ronaldinho till Milan och det var inte längre något problem. Nu har det dags för nästa bråk. Den här gången handlar det om Lionel Messi.

Ska med till USA

Den lille argentinske trollkarlen är givetvis en drömspelare för Argentinas OS-lag, men återigen säger Barcelona nej. Nu gör sig klubben beredda att ta det hela vidare till domstol. Idrottens skiljedomstol, Cas får bestämma.

– Reglerna är utan tvekan på vår sida. Vi är inte skyldiga att släppa i väg spelare, säger ordföranden Joan Laporta, enligt TT.

Laporta räknar med att den 21-årige spelaren reser med resten av laget till USA när det på onsdag är dags för träningsläger.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN