Sandqvist knockad när Blåvitt vann

FOTBOLL

Tvingades utgå i andra halvlek

1 av 2 | Foto: Malmös blodiga lördag Lagkapten Daniel Andersson och målvakten Jonas Sandqvist.

Jonas Sandqvist hade ingen bra dag borta mot IFK Göteborg. Han slogs blodig, tvingades byta och fick se sitt Malmö FF förlora med 2–0.

Jonas Sandqvist hamnade i sanning i händelsernas centrum i den klassiska stormatchen på Nya Ullevi. Det började med att han fick släppa in IFK Göteborgs1–0-mål efter bara 49 sekunders spel. Robin Söder, stjärnskottet som bara fortsätter att leverera, satte bollen i nät. En dryg halvtimme senare tog Sandqvist revansch på Söder.

Sparkade till Söder

Efter att ha plockat ned en långboll sparkade han till Robin Söder som störtade fram. Söder föll omkull, men domaren upptäckte inte Sandqvists tilltag och han klarade sig utan någon bestraffning. Publiken såg dock vad som skedde och Sandqvist buades ut under resten av matchen. Han fick dock stöd av Söder.

– Det är ju hett och så på planen. Det är sådant som händer. Man tänker sig inte för. Men det är skitsamma, säger 17-åringen till TV 4.

Efter överfallet kom så den värsta smällen för MFF-målvakten Han gick ut för att boxa bort en boll. IFK Göteborgs mittback Ragnar Sigurdsson hann dock först på bollen och nickade strax utanför. I samband med duellen krockade de båda spelarna.

Kom tillbaka i spel

På bilderna syns det tydligt att Sandqvist var den som råkade värst ut. Målvakten blödde ymnigt och ett längre uppehåll krävdes för att Sandqvist skulle kunna plåstras om. Otroligt nog kom han tillbaka i spel. Strax därefter var det dags för näste MFF-spelare att slås blodig. Lagkaptenen Daniel Andersson träffades av lagkamraten Robert Åhman-Perssons armbåge i slutet av första halvlek. Också Andersson kom tillbaka i spel, men det hjälpte inte MFF. Strax innan paus tvingades Jonas Sandqvist så släppa in ännu ett mål. Jonas Wallerstedt placerade en bredsida utom räckhåll för målvakten.

Smällen satte stopp

I paus var ställningen således 2–0 till IFK Göteborg och Malmö FF var i ett besvärligt läge. Det blev inte bättre av att laget tvingades till ett tidigt byte början av den andra halvleken. Sandqvist kom nämligen till spel, men tvingades ändå kliva av efter bara några minuter sedan han uppenbarligen känt av smällen mot huvudet. Dusan Melichárek fick därmed göra allsvensk debut.

Skadad Aubynn tvingades spela vidare

Två andra byten redan i paus gjorde att Malmö FF hade bytt färdigt och inte kunde plocka av Jeffrey Aubynn när denne skadade sig. Visserligen gavs MFF en biljett in i matchen när Mattias Bjärsmyr fick rött kort direkt efter att ha delat ut en armbåge mot Agon Mehmeti, men det var svårt för gästerna att skapa något tryck. Bästa läget hade Ola Toivonen vars skott tog i utsidan av stolpen med 23 minuter kvar att spela.

IFK med i guldstriden

IFK Göteborg höll undan och vann med 2–0 i en händelsrik match och därmed hänger svenska mästarna på i den absoluta toppstriden, två poäng bakom ledande Kalmar FF. För Malmö FF innebär förlusten att de fortfarande är elva poäng bakom KFF.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF