”Hoppas MFF är kissnödiga”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-31

I kväll inleder Wernbloom jakten på skytteligatiteln

GÖTEBORG. Från iskall mittfältare till glödhet anfallare. Mot Malmö FF i kväll inleder Pontus Wernbloom, 21, jakten på skytteligatiteln – och svenska mästarna IFK Göteborg kampen om guldet.

– Jag ska göra många mål och assist, säger den nyblivne bloggaren.

Följ ämnen

Wernbloom har sett vass ut på försäsongen och gjorde bland annat tre mål i träningsmatchen mot Elfsborg.

– Gjorde jag det? Det hade jag redan glömt. Men visst, det har gått strålande även om det varit lite upp och ner ibland. Nu ska det bli jävligt kul att allsvenskan äntligen drar igång.

För drygt ett år sedan hade han det tyngre och var ordentligt besviken för att han inte platsade på IFK Göteborgs mittfält. Men i samband med Marcus Bergs flytt till Holland fick han chansen som anfallare. Och som Pontus Wernbloom tog den. Med sex mål och fem assist bidrog han starkt till att Blåvitt blev svenska mästare.

Vad har du för personlig målsättning i år?

– Inget annat än att jag ska spela från start i varje match. Man är ju lite ego. Sedan ska jag försöka göra så många poäng som möjligt så att laget vinner. Skytteligan är inget jag tänker på.

Gick bra sist

I dag väntar en oviss premiär borta mot Malmö FF.

– Det gick ju bra senast vi var där (2–0-seger) och jag spelade fram till båda målen. Men Malmö har ett bra lag och vi är ödmjuka inför uppgiften. Det är lite nervöst faktiskt, men det ska det ju vara också.

Frispråkige Pontus Wernbloom har nyligen skaffat en hobby och börjat blogga på Göteborgspostens hemsida. I första inlägget skriver han att han ”hoppas att MFF är kissnödiga”, och så ger han media en skopa besk kritik.

– Tanken är att jag ska blogga efter varje match, men man får väl vänta en stund så att man har hunnit lugna ner sig så att man inte publicerar precis vad som helst.

– Och ni journalister kan gott få lite skit ibland. Om jag tycker att någon av er är helt jävla dum i huvudet kanske jag skriver om det. Men man får väl försöka linda in det i lite finare ord, haha.

Följ ämnen i artikeln