Oremo klar för Djurgården

avJohanna Frändén, Robert Laul

Kostar stockholmarna cirka tio miljoner

Spekulationerna har varit många, men nu kan sportbladet.se avslöja att Johan Oremo, 21, hamnar i Djurgården.

Gefle-anfallaren har skrivit kontrakt med klubben i dag.

– Det tog lite tid men det är skönt att det nu är klart, säger Oremo.

Foto: från himmelsblått till blåblått Johan Oremo blir spelklar redan till Djurgårdens match i helgen.

Under eftermiddagen har intensiva förhandlingar förts och de båda parterna har kommit överens. Kontraktet gäller över 4,5 år.

Djurgården, som ligger åtta i tabellen och har haft en tung uppförsbacke de sista omgångarna, får punga ut med strax under 10 miljoner kronor för sin nye anfallare.

Med på träningen i morgon

Under eftermiddagen har Oremo också genomgått en lyckad läkarundersökning och redan i morgon bitti kommer han att träna med sina nya lagkamrater.

– Det känns jättebra, det tog lite tid men det är skönt att det nu är klart. Jag ska väl försöka jobba vidare i Djurgården och utveckla det som jag har gjort i Gefle, löpa mycket och skapa sår i motståndarnas backlinje, säger Johan Oremo själv till Djurgårdens hemsida.

På gång redan förra året

Redan förra året försökte Djurgården värva Gefle-anfallaren, men förhandlingarna strandade och Oremo beslöt sig för att stanna i klubben.

Johan Oremo gjorde förra säsongen succé i Gefle, då han plockades upp från division 3-klubben Söderhamns FF, och gjorde elva mål i sin allsvenska debutsäsong. I år har det hittills blivit fyra mål.

Oremo blir spelklar redan till söndagens match mot Trelleborg.

ARTIKELN HANDLAR OM