Glädjebeskedet

Av: Marcus Leifby

Publicerad:
Uppdaterad:

Tobias Linderoth läker enligt tidsplanen

Tobias Linderoths rehabilitering går enligt tidsplanen.

Om han inte drabbas av några bakslag ska han kunna spela EM i sommar.

– Om det fortsätter att gå enligt planen så ska han vara frisk och hel i tid till EM, säger landslagets sjukgymnas Johan Sandberg till Svenska Dagbladet.

Tobias Linderoths skada läker som den ska.
Tobias Linderoths skada läker som den ska.

I början av januari gick experten Marc Philippon in i Tobias Linderoths vänstra höft för att få bukt med mittfältsdynamons skadebekymmer.

Sedan dess har landslagets defensiva mittfältskugge rehabtränat hemma i Sverige – en rehabträning som gått över förväntad och så pass bra att Linderoth redan kastat kryckorna.

– Rehabiliteringen går precis enligt tidsplanen. Tobias belastar höftleden mer och mer. Just nu mår han väldigt bra och är vid gott mod, säger Sandberg till Svenska Dagbladet.

Enligt landslagets sjukgymnast kommer det att dröja till månadsskiftet april/maj innan Linderoth kan börja träna med boll men det ser ändå hoppfullt ut inför sommarens EM.

Drygt två veckor in i maj tar Lars Lagerbäck ut den svenska EM-truppen och någon vecka senare, 22 maj, startar landslagets EM-uppladdning i Stenungsund.

– Rent medicinskt så ser det bra ut nu och om det fortsätter att gå enligt planen så ska han vara frisk och hel i tid till EM, säger Sandberg.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN