Bryter mot AIK:s regler

Publicerad:
Uppdaterad:

Här smiter Bojan – utan att prata: ”Vill nog ha lugn”

tystlåten Den vanligtvis så pratsamme Bojan Djordjic ville inte tala med pressen efter matchen mot Trelleborg. ”Har absolut ingen tid för det här”, sa han.
Foto: FOTO: CAROLINA BYRMO
tystlåten Den vanligtvis så pratsamme Bojan Djordjic ville inte tala med pressen efter matchen mot Trelleborg. ”Har absolut ingen tid för det här”, sa han.

Här inleder Bojan Djordjic en mediabojkott. Efter matchen mot Trelleborg bröt han mot AIK:s regler och smet ut bakvägen – för att slippa den mixade zonen.

– Jag vill inte prata med er, säger Djordjic till Sportbladet.

Här smiter han ut bakvägen.

AIK:s spelare ska efter matcherna på Råsunda passera ett utrymme där reportrar tillåts ställa frågor. Utrymmet kallas för mixed zone.

Spelarna behöver inte svara på frågor om de inte vill – men de ska fortfarande lämna arenan den vägen.

Struntade i reglerna

I går ignorerade Bojan Djordjic regeln och ett tiotal väntande journalister fick endast se hans ryggtavla när han smet ut från Råsunda via en sidoentré. Men Sportbladet mötte upp Djordjic:

– Jag har absolut ingen tid för det här. Tack ska ni ha, hej då, säger Bojan.

Varför har du inte tid?

– Du ska ändå inte ställa någon fotbollsfråga.

Det kan jag väl göra.

– Nej, det är inte det du vill. Jag vill inte prata med er.

”Ingen anledning”

Efter incidenten fick AIK:s kommunikationsdirektör Sophie Josefsson stå och svara på frågor från snuvade journalister.

– Alla spelare ska gå ut genom mixed zone. Bojan ville inte prata med media i dag men det är ingen anledning att gå ut fel väg, säger hon och fortsätter:

– Jag ber absolut om ursäkt å AIK:s vägnar. Han gick och satt sig med laget i restaurangen i stället. Nästa gång kommer han gå ut rätt väg.

Varför vill han inte prata med media?

– Det är upp till Bojan att svara på.

Turbulens kring Bojan

En förklaring som ligger nära till hands är Bojan Djordjics inblandning i derbyt mot Hammarby. Matchen fick avbrytas i en dryg kvart efter att delar av AIK-publiken överröst Lolo Chanko med mynt och andra föremål. Trots publikattacken vägrade Djordjic, och flera andra AIK-spelare, att kritisera sina supportrar.

– Det har ju varit en del turbulens kring Bojan, han vill nog ha det lugnt ett tag, säger AIK:s lagledare Peter Ericsson.

Fick ful tackling

I slutminuterna åkte då inbytte Djordjic på en ful tackling av Trelleborgs Michael Mensah. Djordjic blev vansinnig och tvingades lugnas ner av sina lagkamrater.

– Han (Bojan) har puls i sig, det finns lite temperament. Jag tyckte kapningen var ful och det skedde mitt framför ögonen på mig så det var svårt att inte reagera spontant, säger AIK-tränaren Rikard Norling som även han tände till över tacklingen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN