Football Radical nummer 11: Ada Hegerberg mötte Jesus kristus

avSportbladet.se

FOTBOLL

Vad var det egentligen Ada Hegerberg möttes av när hon utsågs till bäst i världen och ombads skaka på rumpan?

– Nattstånden sexism, meddelar konsensus.

– Jesus Kristus, menar Simon Bank.

Jajjemen: Football Radical är tillbaka, med ett rykande radikalt poddavsnitt.

Att Arsenal kan krossa Tottenham noterade vi i helgen, men kan deras spelare verkligen rädda världen? Det är sådant som Johanna Frändén och Simon Bank funderar över den här veckan, en vecka som naturligtvis präglas av det faktum att planeten är på värld att gå under.

Kanadensiska sexsymboler

Jakten på frälsare går via Mesut Özil till gula västar (eventuellt inspirerade av Erik Hamrén), från spanska småtjejer till kanadensiska sexsymboler, och landar i konstaterandet att tankekraft faktiskt kan leda hela vägen in i mål.

Från Johannas Paris-horisont får vi en rapport om skadegörelse som helgunderhållning, och en diskussion om skillnaden mellan strukturellt våld och sociala folkrörelsers stök. En blick ner över Afrika upptäcker (!) en svensk tränarprestation som väl gått alldeles för långt under radarn, ett italienskt svep landar i frågan om varför det är omöjligt för il calcio att släppa fram politiskt engagemang och varför hela fotbollsrörelsen är paralyserad inför behovet av reformer, varpå Johanna slår en spik rakt igenom en västgötsk bonnpojks fåfänga försök att slänga sig med latin.

Dessutom: Brigitte Bardot, Diego Maradona, Jean-Paul Sartre, Bibiana Steinhaus, Luka Modric och ett par gungande twerk-skakningar på väg ut i fotbollsveckan.

ARTIKELN HANDLAR OM