Thierry Henry agerar efter tunga perioden

”Spelarna tänker bara på sig själva”

Monacos säsong har än så länge varit en stor besvikelse.

Nu väljer tränaren Thierry Henry att flytta ned flera A-lagsspelare.

– Man måste ha spelare som vill rädda klubben, säger Henry.

För två år sedan blomstrade AS Monaco tack vare spelare som Kylian Mbappé, Fabinho, Bernardo Silva och Benjamin Mendy.

I dag är läget ett helt annat. Den ryske oligarken och tillika klubbpresidenten Dimitri Rybolovlev har hamnat i blåsväder, vilket i sin tur har spillt över på de sportsliga resultaten. Just nu ligger Monaco nästsist i Ligue 1-tabellen, en poäng före jumbon Guingamp.

Flyttar ned spelare

Inte ens legendaren Thierry Henry verkar kunna få klubben på vinnarspåret igen. Nu rapporterar fransk media att tränaren tagit till drastiska metoder för att skaka liv i truppen.

– Jag har flyttat ned fler spelare än vad jag kan nämna från A-laget till reserverna, säger Henry på torsdagens presskonferens.

Anledningen är att ”för många spelare bara tänker på sig själva och sin egna framtid”. Exakt vilka spelare det handlar om är oklart.

– Vi befinner oss i en tuff situation, det har inte förändrats. Det kommer till en punkt då man måste ha spelare som vill rädda klubben, förklarar Henry och säger vidare att han inte är orolig för sin egen framtid.

– Det är ägarna som bestämmer så det överlämnar jag till dem. Det viktigaste är att först och främst rädda klubbens framtid, inte min egen.

Monaco ställs mot Dijon på lördag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.