Bayerns tunga besked: Thiago borta ”för en lång tid”

Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

avLo Hägerfelth

FOTBOLL

Bayern München har en fin resultatrad bakom sig, men nu har de åkt på ett bakslag.

Mittfältaren Thiago Alcântara skadade sig allvarligt i Champions League.

”Den spanska landslagsspelaren har dragit på sig en muskelskada i låret och kommer därför vara borta för en lång tid, skriver klubben på sin hemsida.

Bayern Münchens säsong är återigen på rätt köl. Efter att Carlo Ancelotti fått sparken har Jupp Heynckes lett de regerande mästarna till fem raka ligasegrar och tillbaka upp i Bundesligatopp.

Men på skadefronten har Bayern München haft en hel del bekymmer. Tidigare åkte Thomas Müller på en skada, sedan även Robert Lewandowski. Den sistnämnde är nu tillbaka, men istället åkte Bayern på ytterligare några bakslag i veckans Champions League-match mot Anderlecht.

Dels skadade sig Arjen Robben, lindrigt som tur var. Men än värre är det för Thiago Alcântara som även han utgick skadad.

”Betydligt värre för Thiago”

– Arjen Robben drabbades av en lindrigare ljumskskada. Robben är därför inte tillgänglig i lördagens match i Mönchengladbach.”, skriver Bayern München på sin hemsida.

– Betydligt värre är det dock för mittfältaren Thiago. Efter en genomförlig undersökning av klubbläkaren Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt är det klart att den spanska landslagsspelaren har dragit på sig en muskelskada i låret och kommer därför vara borta för en lång tid.

Thiago har spelat nio av Bayern Münchens tolv ligamatcher denna säsong. Därtill har den passningssäkre 26-åringen spelat samtliga av lagets Champions League-matcher och sammanlagt gjort tre mål för Bayern München under hösten.