Eriksson avslutade med ett drömmål

FOTBOLL

Nu flyttar Eriksson till Belgien – ersättaren redan klar

ÅTVIDABERG. En kanon i krysset som kvitterade östgötaderbyt – så avslutade Magnus Eriksson sin tid i klubben.

Nu flyttar han till Belgien – men Åtvidaberg har gjort klart med två nya spelare.

Korab Bakraqi, 20, och Martin Christensen, 24, ska provspela i veckan.

Foto: TACK & HEJ Magnus Eriksson kramas om av glada lagkamrater efter dennes 1–1-mål i matchen mot IFK Norrköping. I dag flyttar 22-åringen till Belgien för spel i Gent. "Först handlar det om att komma dit och trivas", säger Eriksson.

Förra veckan stod det klart att Magnus Eriksson, 22, lämnar Åtvidaberg för spel i Gent. Gårdagens östgötaderby var 22-åringens sista match innan flytten till Belgien.

Gästande Norrköping tog ledningen genom Christoffer Nyman och såg ut att gå mot segern. Men i den 89:e minuten fick Magnus Eriksson bollen.

– Han driver bollen 70 meter, från eget straffområde. Han har kraften och siktet, rakt upp i krysset. Helt fantastiskt, säger tränare Andreas Thomsson.

Elva mål på 20 matcher

Eriksson:

– Jag var helt slut när jag fick bollen och hann inte tänka något, men den satt okej.

Hade du kunnat tänka dig ett bättre avslut i klubben?

–Ja, det skulle vara tre poäng då. Men som matchen utvecklade sig får vi vara nöjda med en poäng.

I dag går flyttlasset till Belgien för Eriksson, som har gjort elva mål på 20 matcher i år.

– Först och främst handlar det om att komma dit och trivas socialt och få till boendet.

Jagar spelare

Vill de ha in dig i laget ­direkt?

– Ingen aning, men när jag var där förra veckan var det väldigt viktigt att jag kom ner i morgon (läs: i dag) för att vara med på träningen inför matchen på lördag. Det är upp till tränaren och blir det så är jag redo att spela, säger han.

I och med att Åtvidaberg dessutom har Petrit Zhubi skadad (nyckelben) har klubben varit på jakt efter offensiva spelare. I går kväll blev det klart att yttermittfältarna Martin Christensen och Korab Bakraqi ska provträna med klubben.

– Korob kommer att spela U21-matchen mot Gais och Martin ska vi titta på under a-lagsträningen. Det ska bli spännande att se dem och de skulle skulle framför allt vara ersättare för Zhubi, säger ÅFF:s sportchef Mats Karlsson till Sportbladet.

Är det aktuellt att värva en ny anfallare?

– Vi tittar, men inte jättestressade. Vi tycker vi har bra forwards, men fönstret är öppet några dag. Vi får se hur det blir.

5 SNABBA MED MAGNUS ERIKSSON

Bästa minnet:

”Avancemanget till allsvenskan förra året. Det var fantastiskt uppe i Sundsvall.”

Värsta minnet.

Tystnad i några sekunder. ”Jag har inget speciellt. Malmö borta i år var tungt, men det låter inte så himla farligt. Jag har inget annat.”

Roligaste minne:

”Vi hade en liten kupp, jag (Petrit), Zhubi och Tobbe Nilsson, som det blev lite skriverier om. Handduks- och toatrick och sådana grejer. Vi är lite busiga.”

Kommer att sakna mest:

”Alla grabbar och gemenskapen. Jag tror aldrig jag kommer uppleva den här gemenskapen i något lag igen. Det har varit fantastiskt och det har betytt mycket för mig.”

Kommer sakna minst:

”Tobbe Nilssons förseningar hela tiden. Man får stå och vänta på honom jämt när han ska med.”

ARTIKELN HANDLAR OM