Casillas: "Skyldiga fansen det här"

FOTBOLL

Målvakten lättad efter segern i Supercupen

Foto: Ikes Casillas poserar med pokalen från Supercupsegern

Efter en nervig andra halvlek med mycket att göra fick Iker Casillas till slut lyfta pokalen som segrare i den spanska supercupen.

– Vi var skyldiga våra fans det här, säger Real Madrids lagkapten till TVE.

Det andra mötet av två i den spanska supercupfinalen blev lika händelserikt som det första förra veckan på Camp Nou i Barcelona.

Men när klockan i går visade en bra bit över midnatt var det Real Madrid som, i kraft av fler bortamål, hade slagit katalanerna i tävlingen om säsongens första titel.

Med två snabba mål hade hemmalaget på Bernabéustadion fått ner Barcelona i brygga redan efter en halvtimme, men sedan skruvade gästerna upp tempot och bjöd på högklassigt motstånd i en mycket bra fotbollsmatch, trots att man spelade hela den sista timmen med en man mindre efter en tidig utvisning på Adriano.

”Vi förtjänade att vinna”

Men Leo Messis frisparksmål strax innan paus räckte inte för Barcelona och trots en anfallsrik andra halvlek från gästernas sida, där Iker Casillas i Real Madrids mål sattes på hårda prov, så höll Real Madrid undan och kunde lyfta sin första titel för säsongen.

– Första halvlek var vår, precis som stora delar av matchen. Vi förtjänade att vinna, även om de var svåra att möta i numerärt överläge, eftersom vi hade fler målchanser. Valdés gjorde en toppmatch, säger Iker Casillas om sin målvaktskollega i Barcelona till TVE.

Efter en krisartad ligastart för Real Madrid, där man bara tagit en poäng på två matcher kom gårdagens seger mycket lägligt för att ge José Mourinho och hans mannar lite andrum inför helgens möte med Granada.

– Vi kom inte till matchen med någon vidare resultatrad och vi var skyldiga supportrarna detta, säger Iker Casillas.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga