Åtalas – duon köpte sex av minderårig

FOTBOLL

Tvingas till rättegång

Prostitutionsskandalen involverad Franck Ribery och Karim Benzema fortsätter.

Nu åtalas stjärnduon och kommer att krävas till en rättegång.

Det var innan VM 2010 som sexskandalen kring det franska landslaget briserade. Nu fortsätter efterspelet.

Franck Ribery och Karim Benzema åtalas för att ha köpt sex av prostituerade Zahia Dehar, när hon var minderårig. Enligt åklagaren är sex andra personer, och ansvariga för nattklubben där de sexuella tjänsterna såldes, också talade.

Åklagaren ville först lägga ned åtalet men en domare har beordrat att rättegången ska genomföras. De två fotbollsspelarna riskerar fängelse om de fälls.

Har erkänt

Ribéry ska Dehar ha sålt sex till 2009, Benzema 2008. Enligt nyhetsbyrån AP var knutpunkten i härvan en nattklubb på Champs-Élysées – där stjärnorna köpte den prostituerades tjänster.

Båda har erkänt att de har köpt sex av kvinnan – men till sitt försvar säger de sig inte ha känt till att hon var under 18 år.

– Hon måste se ut som en minderårig, vilket inte var fallet, och hon måste ha sagt att hon var minderårig, vilket inte heller var fallet, sade Ribérys advokat Sophie Bottai 2010 enligt AP.

För magasinet Paris Match har Zahia Dehar, som har arbetat som prostituerad sedan hon var 16 år, berättat att Ribéry dessutom ska ha flugit henne till ett hotell i München. Som en födelsedagspresent till sig själv.