”Spelar hellre i en klubb som vill ha mig...”

avJohannes Hägglund

Ratade Erikssons tuffa passning till sin gamla klubb

ÅTVIDABERG. För två år sedan ratades Magnus Eriksson av AIK.

I går gav 22-åringen svar på tal.

– Jag spelar hellre i en klubb som verkligen vill ha mig, säger Åtvidabergsanfallaren, som sänkte sitt förra lag med ett mål och en assist.

Alla jublade inte Magnus Eriksson nickade in det snygga 1–0-målet mot AIK i går. Eriksson visade respekt för sin gamla klubb när han valde att inte jubla efter målet. Hans lagkamrater, Petrit Zhubi och Kristian Bergström, fick däremot glädjefnatt.

Spola tillbaka bandet några år. Magnus Eriksson, fostrad i AIK, gör succé när han är utlånad till Väsby United. Många trodde att Stockholmsklubben skulle plocka hem sin talang, men så blev inte fallet.

– Vi hade ett litet snack, men vi kom aldrig speciellt långt. Sedan hörde Åtvidaberg av sig och jag kände ­direkt att det var rätt, säger Magnus Eriksson.

Vad visade Åtvidaberg som inte AIK gjorde?

– Jag satt där, efter att ha gjort elva mål som 19-åring i superettan, och det klart man ville höra mer än ”vi ska kolla vår budget” – den klassikern. Jag var ingen spelare som drog in 150 000 i månaden heller. Seriositeten fanns inte riktigt där för mig. Då spelar jag hellre i en klubb verkligen ville ha mig. Åtvidaberg visade att de trodde på mig.

”Kul att få göra mål”

Hur besviken var du på AIK?

– I ärlighetens namn var jag inte besviken. De hade Banguras då. Och sedan ville jag inte vara kvar ­ i Stockholm. Jag behövde något nytt, säger 22-åringen.

AIK-tränaren Andreas Alm om beslutet att för två år sedan släppa Eriksson:

– Där vi stod just då var det skarpt ­läge, vi valde mellan Teteh Bangura och Mange…

I går gjorde ­Eriksson sin första match mot sin förra klubb och det slutade med succé, ett mål och en assist.

– Jag hade sett fram emot den här matchen länge. ­Extra kul att få göra mål också, säger han.

Faktum är att ÅFF:s andre målskytt, Viktor Prodell, också har haft Andreas Alm som tränare, i Eskilstuna ­City säsongen 2008.

– Riktigt skönt att knäppa honom på näsan, skrattar Prodell.

Efter halva ­säsongen spelad ligger nykomlingen fyra.

– Europaspel, det har vi sikta på hela säsongen, ­säger Eriksson och ler.

– Nä, men vi måste kanske höja målsättningen för att få en kravnivå på varandra. När vi ligger där vi ligger kan vi inte bara säga att vi ska hålla oss kvar.

ÅFF-anfallarna om målen

1–0 (75) Mål: Magnus Eriksson Assit: Viktor Prodell

Prodells kommentar: ”Jag såg att han (Eriksson) pekade och tänkte: det är bara och slå in den, sedan låg han bra i luften och nickade in den.”

Erikssons kommentar: ”Jag är inte stark på huvudet egentligen, men jag och ”Prodda” skämtade om det på träningen, att jag skulle göra mål på nick. Och vi fick rätt.”

2–0 (81) Mål: Viktor Prodell Assist: Magnus Eriksson

Prodells kommentar: ”Jag fick chansen och då var det bara att försöka få den på mål. Och det gick ganska bra.”

ARTIKELN HANDLAR OM