Castro-Tellos drömmål räddade Hammarby

Publicerad 2012-04-16

Chockades av nykomlingen

Nykomlingen Umeå FC chockade Hammarby.

Men en målvaktstavla och Sebastian Castro-Tellos drömmål räddade Bajen.

– Jag tänkte: "det måste bli mål nu", sedan improviserade jag resten, säger han till Sportbladet.

Umeå FC visade inga nerver i hemmapremiären mot Hammarby. Nykomlingen tog initiativet direkt och öste på framåt. I den 21:a minuten kom matchens bästa läge när Marko Mihajlovic prickade stolpen efter en en hörna.

Men bara sekunder senare kom målet. Johan Larsson stod för inlägget till Danny Persson som nådde högst i luften och nickade in 1-0 till hemmalaget.

– Det är väl lite så det brukar se ut när jag gör mina mål. Jag dyker upp i straffområdet och sätter den på en touch. Jag tycker att vi har bra tryck så det var skönt att få sätta dit den, säger målskytten till TV4 Sport.

Räddade på mållinjen

I den 30:e minuten tvingades Jose Montiero kliva av efter en skada.

Kort senare hade Hammarby ett jätteläge att kvittera, men Mohamed Kamanor räddade skottet på mållinjen.

Kvitteringen kom i stället i den 53:e minuten efter en rejäl målvaktstavla. Adis Husidic slog ett inlägg från högerkanten som Jonatan Johansson tappade in i eget mål.

I den 70:e minuten kom 2-1 efter att Sebastian Castro-Tello stått för ett drömmål. Hammarbyaren dribblat bort hela Umeå-försvaret och placerade sedan iskallt in segermålet.

– Jag tänkte: "det måste bli mål nu", sedan improviserade jag resten, Men man får inte bli för glad, vi har långt kvar, säger matchhjälten.

”Är förbannad”

Efter matchen var UFC kritiskt mot domaren som blåst av Persson för offside när han fick friläge och chansen att kvittera.

– De säger att det är touch på mig och det är det inte och jag tror inte att det är offside på Danny i förstaläget heller. Det är man förbannad på, men det är inget mycket att göra åt nu, säger Jonas Wallerstedt till TV4 Sport.

Följ ämnen i artikeln