Efter kvalfiaskot – Åkeby lämnar

avKristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

"Jag känner mig väldigt stolt"

Foto: Sören Åkeby får leta ny klubb

GIF Sundsvall lyckades i lördags inte vända underläge 0-3 i det allsvenska kvalspelet.

I och med det står det nu klart att Sören Åkeby lämnar klubben.

– Vi har, tycker jag, spelat en attraktiv och fin fotboll, säger Åkeby till klubbens hemsida.

Sundsvall, som var nykomlingar i årets allsvenska, avslutade säsongen svagt och tvingades till kval för sin allsvenska existens. Klubben hade i lördags en tuff uppgift att hämta igen 0-3 i det allsvenska kvalet. "Norrlandslaget" vann bara returmötet med Halmstad med 4-3 och lyckades inte med utmaningen.

I och med uttåget ut allsvenskan tågar nu även Sören Åkeby ut ur klubben.

– Vi tror att den här förändringen är nödvändig för GIF Sundsvall fortsatta utveckling. Sören har gjort ett bra jobb under sina fyra år hos oss och vi har kunnat se hur vårt fotbollslag utvecklats och spelat en fotboll som föreningen uppskattat väldigt mycket. Hans erfarenhet har också varit till stor hjälp i vårt arbete med att stärka vår organisation och det vill vi tacka honom för. Men tiden är nu mogen att gå vidare, säger GIF Sundsvalls ordförande Eric Bäcklund till klubbens hemsida.

"Väldigt stolt"

Sören Åkeby tog över klubben 2008 men nu är alltså tiden i klubben över. Han hade stor framgång med Djurgården i början av 2000-talet och provade efter det på tränarjobb i både Danmark och Norge.

– Jag känner mig väldigt stolt över det jag åstadkommit under de här fyra åren. Vi har, tycker jag, spelat en attraktiv och fin fotboll som jag hoppas att många har uppskattat att få se från sitt lag, säger Sören Åkeby till klubbens hemsida.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM