Alvbåges hyllning som ingen såg

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

IFK Göteborgs målvakt fick aldrig visa hälsningen under matchen.

Men nu publicerar John Alvbåge en bild med en tröja tillägnad Ivan Turina på Twitter.

– Jag tänkte att man kanske kunde göra en tröja som många forwards gör, säger Alvbåge till Sportbladet.

Alvbåges underställströja.

Ivan Turina avled natten till torsdag och vid mötet mellan AIK och IFK Göteborg hedrades han inför, under och efter matchen.

IFK Göteborgs målvakt John Alvbåge hade gjort en tröja för att hedra Turina.

– Det är en grej i fotboll. Nu är inte jag någon målskytt, utan det är mest forwards som brukar göra sådant. Man har funderat lite vad man ska göra, skriva några rader på sociala medier är en sak, säger Alvbåge till Sportbladet.

”Skickade blommor”

– Familjen skickade blommor till Turinas familj och så tänkte jag ändå att man kanske kunde göra en tröja som många forwards gör. Vid ett bättre resultat för vår del kanske det hade varit lite tillfälle. Nu blev det så abrupt i slutet, vi förlorade och man var besviken så man gick lite snabbt ut i tunneln. Det var aldrig tillfälle.

Blåvitts målvakt har publicerat bilden på Twitter.

– Jag lade ner 20 minuter eller något för att skriva på tröjan. Sen köpte jag en sån textilpenna, men den var inte så vattenfast, den färgade av sig. Så tänkte jag att jag får lägga upp på Twitter att jag hade den på mig för att hedra honom, hälsa till honom.

”De hade tolv spelare”

– Det var speciellt, det var mycket fokus på det här givetvis och det förstår man. De hade tolv spelare, om man räknar med deras fans, som var oerhört fokuserade och sprang några extra meter. Vi hade kanske fem-sex gubbar som gjorde liknande jobb och då blir det som det blir. Det var något som saknade för vår del i dag. De var lite bättre än oss.

Tänkte du mycket under matchen?

– När matchen väl var igång så körde man. Det var mer att man ville hylla AIK för deras sätt att hantera det här, deras planering, sorgarbete och hyllningar. Jag är tveksam om fler föreningar hade kunnat göra det med samma kvalité. När sådant här händer så kommer man nära varandra, man tänker AIK är liksom en familj, som gjorde det väldigt fint. Jag hoppas man aldrig behöver uppleva något liknande igen.

AIK vann matchen med 3-1.

ARTIKELN HANDLAR OM