Svensk talang klar för Catania

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Lämnar division 1–klubben LB07

Här är nästa export från Sverige till Italien.

Sadmir Zekovic, 18, lämnar LB07 för Catania.

– De är väldigt imponerade av honom och har legat på hårt för att få igenom affären, säger Zekovic rådgivare Nima Modyr till Sportbladet.

Sverige har fått en spelare till i serie A.

Sadmir Zekovic, 18, lämnar division 1–klubben LB07 för spel med Catania i Italien.

– Vi har fått iväg en av våra största talanger till Italien på ett femårskontrakt till Catania. Men det var väldigt tajt, tror papperna kom in tio minuter innan fönstret stängde i Italien, säger Zekovics rådgivare Nima Modyr.

”Pushat på hårt”

Anfallaren, som tidigare har tillhört Malmö FF, var och provspelade med Catania för några veckor sedan. Han gjorde mål mot A–laget och klubben blev så pass imponerad att de erbjöd honom ett kontrakt.

– När han var i Malmö var han aktuell för Ajax, men det blev ingen affär då. Nu var tanken att han skulle träna med Catania och sedan göra en affär i januari, säger Modyr.

– Men de blev väldigt imponerade av honom och har pushat på hårt för att det här ska gå igenom.

”Borde kunna fälla träd”

Zekovic är en lång spelare med bra fysik och god teknik. Enligt rådgivaren tycker italienarna att han påminner om Zlatan Ibrahimovic.

– De menar att han är lång, stark och har bra teknik med båda fötterna. De menar att han borde kunna fälla träd. Sedan är han Malmöpojk också.

18–åringen är i Italien och kommer att göra sitt första träningspass i dag. Han kommer att träna med A–laget och Primaveralaget i höst.