Zlatan gick av träningen – men räknar med spel

FOTBOLL

”Bestämt på förhand” med lättare träningspass

PARIS. Zlatan Ibrahimovic gick av dagens träning med PSG för att vårda foten.

Men enligt klubbens presschef är det en del av veckoplaneringen för svensken.

– Allt pekar på att han ska kunna spela på söndag, säger Yann Guerin till Sportbladet.

Zlatan Ibrahimovic har en intensiv träningsvecka bakom sig. Under onsdagens träning, som han genomförde tillsammans med resten av laget, brakade han ihop med lagkamraten Nenê och skapade mindre rubriker i Frankrike, för att dagen därpå träna individuellt med PSG:s fysteam.

Angående incidenten med Ibrahimovic gick brassen först ut på sin hemsida i går där han förklarade att allt var lugnt och glömt, för att under fredagen i en intervju med Le Parisien säga:

– Jag har inget emot Zlatan, det som hände händer i alla klubbar där spelarna är vinnartyper.

Gick inte in i närkamper

På fredagen var Ibrahimovic med på den kollektiva träningen igen, där en stor del vigdes åt att träna matchspel mot två mål, men svensken höll sig långt upp i banan och gick inte in i några närkamper. Efter dryga 45 minuters träning gick Zlatan av planen i sällskap med en person i klubbens medicinska stab och försvann in i träningsanläggningen Camp des loges innandöme, där PSG har sitt gym, sjukstuga och omklädningsrum.

Enligt Klubbens presschef Yann Guerin är Ibrahimovics träningsupplägg under veckan, där han pendlat mellan att träna med laget och individuellt, inga nyheter.

– Det var bestämt på förhand att han skulle göra det på grund av foten. Att han gick av i dag var för att ägna resten av träningen åt rehabilitering av foten. Allt pekar på att han ska kunna spela på söndag, säger Guerin.

Däremot kommer PSG:s andra Milan-värvning Thiago Silva att saknas vid söndagens bortamatch på Lille, på grund av skada, skriver PSG på sin hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM