Majstorovic räknar med spel i toppmötet

Av: Oskar Månsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Satt på bänken senast: ”Får inte riskera för mycket”

Majstorovic.
Foto: BILDBYRÅN
Majstorovic.

Daniel Majstorovic satt på bänken senast, men nu räknar han med spel igen.

Trots stenhård konkurrens tror 35-åringen på en startplats i toppmötet mot Elfsborg.

– Det känns väldigt, väldigt bra och jag är taggad för att spela, säger Majstorovic till Sportbladet.

AIK-nyförvärvet startade mot Djurgården i derbyt och mot Napoli i Europa League, men ställdes åt sidan i förra omgången mot Norrköping.

Fast någon regelrätt petning handlade det inte om. Majstorovic, som drog sönder korsbandet på en landslagssamling i februari, tycker tvärtom att vilan gjorde honom gott.

– Jag fick en vilodag mot Norrköping och det var välbehövligt. Det är mycket matcherna nu och det kanske inte är så smart att spela på konstgräs efter sju månaders knäskada, säger Majstorovic när Sportbladet träffar honom efter AIK:s matchförberedande träning på Karlberg.

Var det ditt eget önskemål att stå över?

– Det var från båda håll. Vi pratade igenom situationen om vad som kändes bäst. Även om man vill vara med och bidra så kanske det kan vara bra att tänka igenom hälsosituationen också. Man ska inte riskera för mycket.

Tror på spel i toppmötet

Nu räknar han med spel i toppmötet mot Elfsborg, trots konkurrens med den vanligtvis givne Niklas Backman och formtoppade Per Karlsson.

– Det känns väldigt, väldigt bra och jag är taggad för att spela. Det ska bli riktigt kul. Det är den här typen av matcher som man vill vara med i, säger Majstorovic.

Även Per Karlsson hoppas på spel.

– Just nu är vi tre mittbackar och bara två kan starta. Vi vet inte var vi hamnar än. Men självförtroendet är gott och jag har förhoppning om att spela i morgon. Personligen tycker jag att jag hittat tillbaka till dit när det kändes som bäst, säger Karlsson.

För det fjärde mittbacksalternativet ljusnar det också. Alexander Milosevic är inte redo för spel än, men kan snart maxa på träning.

– Jag går in i full träning i övermorgon. Jag skulle egentligen kunnat vara med för fullt redan idag, men det får ta den tid den tar. Det jag måste få upp är kondition och matchtempo.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN