Elfsborg: Vi fruktar inte AIK...

avMichael Wagner

Flopp mot Sundsvall trots en man mer: ”Frustrerande”

Foto: UTSLAGNA I GÅR Elfsborg försökte pressa in en boll i Sundsvalls mål för att vinna och behålla serieledningen. Men Lasse Nilsson, Viktor Claesson och övriga missade allt.

BORÅS. Bara 0–0 mot Gif Sundsvall trots en man mer i 60 minuter.

Och formsvagast av de fyra lagen i guldjakten.

– Vi blir underdogs mot AIK. Det passar bra nu, säger Lasse Nilsson.

Det som få trodde i början av sommaren blev verklighet i går: Elfsborg har tappat både sitt stora poängförsprång och nu även tätplatsen i allsvenskan.

Sundsvall fick Kevin Walker utvisad efter en tvåfots­tackling redan i 29:e minuten, men trots en man mer i över en timme blev det bara 0–0 för Elfsborg hemma på Borås Arena.

Men inte helt ologiskt sett till formtrenden.

”Vi fick inte till det”

Elfsborg är formsvagast i kvartetten, Häcken bäst knappt före AIK.

– Det känns väldigt frustrerande. Vi spelade bra i andra halvlek, rullade boll och skapade relativt många chanser, men fick inte till det riktigt, säger anfallaren Lasse Nilsson, som brände ett par bra lägen.

Men såväl Nilsson, som flera andra Elfsborgsspelare och tränaren Jörgen Lennartsson vill inte medge att laget är inne i en tung period.

Sannolikt ett gemensamt mantra för att hålla modet uppe i guldrejset.

Är prestationen mot Sundsvall en tillfällighet eller är ni inne i en tyngre period?

– I mina ögon är det ingen tyngre period. Vi spelade ju bra i andra halvlek och skapade ganska många chanser, säger Nilsson.

Ingen oro över att ni är en svacka?

– Nej, jag är besviken över att vi inte tar tre poäng, men jag känner ingen oro. Snart får vi börja ladda för onsdagens match och se fram mot den. Det blir roligt att möta AIK.

Nilsson tror inte att den svaga insatsen mot Sundsvall i går påverkar inför toppmötet på Råsunda.

”Kan passa oss bra”

– Det betyder ingenting. Det är två helt olika matcher. Mot Sundsvall var vi storfavoriter och ska vinna. Mot AIK blir det en helt annan matchbild. Jag vet inte när vi var underdogs senast. Det kan passa oss väldigt bra nu. Vi fruktar inte AIK på något sätt, säger Lasse Nilsson.

ARTIKELN HANDLAR OM