”Det var inte särskilt snällt mot Ronaldo”

PSG:s sportchef bryter tystnaden: Kravet på Barça, kritiken mot Real och han kan bli nästa värvning

avPatrik Brenning

Foto: Christophe Ena / TT / NTB Scanpix

PSG:s ljusskygge sportchef Antero Henrique kliver nu ut ur skuggorna och tar bladet från munnen.

Han gör det genom att leverera två svidande attacker på såväl FC Barcelona som Real Madrids sportsliga ledning.

– Barcelona borde visa hur de köpte Neymar, säger Henrique till Le Parisien.

Franska Paris Saint-Germain har fått hård kritik från spanskt håll efter värvningen av Neymar från FC Barcelona för omkring 2,2 miljarder kronor. Spanska ligan valde först att inte acceptera betalningen av brassens utköpsklausul och Barcelona har efter affären i somras uppmanat Uefa att utreda PSG:s räkenskaper.

”Inte så snällt mot Ronaldo”

Nu bryter PSG:s sportchef Antero Henrique tystnaden och kommenterar Uefas utredning.

– Jag tror att spanjorerna i det här fallet satte stor press på Uefa. Presidenten för La Liga kritiserade värvningen av Neymar. Ok, men låt oss veta hur Barça köpte Neymar 2013! Hur mycket betalade de egentligen? Vi i PSG gör saker lagligt och betalar den summa som stipuleras i utköpsklausulen, säger Henrique till Le Parisien.

Foto: Franck Faugere / TT / NTB Scanpix

Men det är inte bara Barça som får sig en snyting av sportchefen. Även Real Madrid kritiseras sedan presidenten Florentino Perez öppet flörtat med Neymar och sagt att 25-åringen haft en större chans att vinna Ballon d'Or om han spelat i Real.

– Att tala om en spelare från en annan klubb samma dag som Ronaldo vinner sin femte Ballon d'Or. Det är inte särskilt snällt mot honom...

”Kan komma i juli”

Antero Henrique avfärdar i intervjun också alla möjligheter att Neymar lämnar klubben igen inom den närmaste tiden. Istället väntas 25-åringen snart få sällskap av en till brasse – den 20-årige mittfältaren Wendel från Fluminense.

– Wendel är en spelare vi känner väl men han kommer inte komma i januari. Om vi bestämmer oss för att slutföra affären blir det i juli. Just nu behöver vi inte någonting under vinterfönstret. En möjlighet kan alltid dyka upp men just nu, nej.

I intervjun berättar Henrique också vad som kan hända i PSG under vinterns transferfönster. Läs mer om det i Sillybloggen!

ARTIKELN HANDLAR OM