Djurgårdens besked om Källström: ”Inga hard feelings”

avFrida Fagerlund, Jonatan Andersson

FOTBOLL

Kim Källström lägger skorna på hyllan med ett år kvar på kontraktet.

På presskonferensen berättar han om detaljerna i avtalet med klubben, och att det inte finns något ”ont blod”.

– Vi har haft en enormt fin dialog, säger 35-åringen.

Under dagens presskonferens bekräftades att Kim Källström trots en stark höstavslutning väljer att avsluta karriären i förväg.

Samtidigt är det en enad Djurgårdsduo – Kim Källström och sportchef Bosse Andersson – som bekräftar att båda parter står bakom beslutet.

– Vi hade en väldigt bra diskussion innan jag skrev på. Min sajn-on bonus var uppdelad i två utbetalningar, den första har jag fått. Den andra delen kommer inte att betalas ut, säger Källström till Sportbladet.

– Det känns väldigt bra att det inte finns några ekonomiska aspekter, att vi kan se varandra i ögonen.

”Finns inga hard feelings”

Bosse Andersson berättade på presskonferensen att diskussionen återupptogs efter att säsongen tagit slut i höstas. Källström fick åka på semester med lagkamraten Jonas Olsson för att samla tankarna.

– När han sedan kom tillbaka så var det känslomässigt. Han meddelade på ett ärligt sätt att han lägger ner sin karriär. Jag har stor respekt för det. Det finns inga hard feelings, säger sportchefen.

“Inte pratat seriöst om en roll inom Djurgården”

I samband med dagens besked bekräftar den dubbla SM-guldvinnaren att han blir kvar med familjen i Stockholm. Men en fortsatt roll i Djurgården är inte aktuell inom någon snar framtid.

– Vi har inte pratat seriöst om någon roll inom Djurgården, och det är inget jag är intresserad av heller just nu, säger Källström.

I stället kommer det vara fokus på TV-jobb först och främst. Men Källström stänger inte helt dörren för ett jobb inom Djurgården.

– Jag ser ju att många man spelat med genom åren blivit kvar på något sätt så det är kanske ett naturligt steg.

De har gjort flest säsonger i Allsvenskan 00:22
ARTIKELN HANDLAR OM