Eliasson: ”Väldigt kul att spela mot Zlatan”

avFredrik Jönsson

Foto: Dan Istitene / GETTY IMAGES

Det är det tuffaste motståndet i karriären.

Han ser verkligen fram emot att få ställas mot Zlatan Ibrahimovic och Victor Nilsson Lindelöf i ligacupen.

– Det är en av världens största klubbar, så det ska självklart bli kul att spela och mäta sig med dem, säger Bristol Citys Niclas Eliasson till Fotbollskanalen.

I början av augusti lämnade Niclas Eliasson IFK Norrköping för Bristol City i Championship. Det har blivit nio framträdande under hösten, två från start och sju inhopp.

Så han har lyckats bättre med att etablera sig i laget än Gustav Engvall, som i stället lånades ut till Dif.

”Trivs verkligen fantastiskt bra här”

– Jag känner verkligen att jag kan hjälpa laget med mina kvalitéer, samtidigt som jag fått mer speltid under den senaste tiden. Laget har även gått väldigt bra och fortsätter vi att leverera som vi har gjort, så kan det bli en fantastiskt kul vår. Jag trivs verkligen fantastiskt bra här, men det är en tuff serie med många bra lag och spelare, säger han i en intervju med Fotbollskanalen.

På onsdag kväll väntar det största matchen sedan flytten till England. Det är kvartsfinal i ligacupen och för motståndet står självaste Manchester United. Den matchen vill Eliasson gärna spela.

”Hade varit väldigt kul”

– Det är en av världens största klubbar, så det ska självklart bli kul att spela och mäta sig med dem. Det blir en väldigt rolig utmaning och en bra match. Sedan får vi se om Zlatan är med. Det hade varit väldigt kul att spela mot honom, säger 22-åringen till Fotbollskanalen.

Det finns anledning att tro att Zlatan Ibrahimovic spelar mot Bristol City. Efter Manchester Uniteds vinst mot West Bromwich fick José Mourinho frågan om Zlatan kommer vara med i ligacupmötet.

– Ja, svarade Mourinho kortfattat.

Victor Nilsson Lindelöf har suttit på bänken i två raka matcher. Chris Smalling och Phil Jones har gått före. Men med tanke på det hårda schemat som väntar i jul är det inte osannolikt att ”Vigge” spelar.