Ranégie: ”Gillade inte Pelles filosofi”

FOTBOLL

Ranégie: Från utskälld till hyllad

Foto: Magnus Eriksson firar sitt första mål i Dif.

Från utskälld till hyllad.
Mot Elfsborg var Mathias Ranégie bäst på plan.
Anledningen stavas Mark Dempsey.
– Jag gillade inte Pelles (Olssons) filosofi, säger anfallaren.

Foto: Mathias Ranégie.

Mathias Ranégies formkurva har följt lagets. Djurgårdens likbleka första halva av säsongen präglade även anfallarens spel, och Ranégie blev snabbt en av supportrarnas hackkycklingar.

Under Mark Dempseys ledning ser 32-åringen ut som en helt annan spelare, och dominerar matcherna på det sättet Djurgården väntade sig när han lånades in från Premier League-klubben Watford.

Nöjd men frustrerad

Mot Elfsborg var han bäst på plan och krönte insatsen med två fina framspelningar. Först ett läckert instick till Michael Olunga till 1–1, och i den andra halvleken stod han för en stark nickskarv som Magnus Eriksson förvaltade till slutresultatet 2–2.

– Det var två bra assister. Tacksamt att de (lagkamraterna) gör mål, men frustrerande att vi släpper in så enkla mål igen, säger Mathias Ranégie.

Gillade inte Pelles filosofi

Anfallaren har tidigare berättat att han är nöjd med tränarbytet – Mark Dempsey i stället för sparkade Pelle Olsson – vilket han återigen uttryckte efter matchen.

– Hela laget spelar med ett helt annat självförtroende. Alla ser nog att vi verkligen uppträder som ett lag. Bättre energi och bättre synk mellan lagdelarna. Vi känner oss mer som ett lag än tidigare. Dempsey har gjort det bra.

Ranégie är känner att spelarna får mer frihet under Dempsey, jämfört med Pelle Olssons disciplinerade filosofi.

– Så här: alla vet ju att det alltid var raka rör med Pelle. Jag gillade inte Pelles filosofi. Det känns lite fel att prata om honom och vår relation när han inte är kvar längre.

”Vi har mer frihet nu”

Men...

– Jag tycker att vi får mer frihet nu. Dempsey väljer de tio bästa utespelarna och sen får vi göra lite vad vi vill, säger Ranégie men poängterar att det finns vissa förhållningsregler även under Dempsey.

– Vi blandar mellan långa bollar och annat typ av spel. Jag tror att spelarna tycker det är roligare att spela fotboll. Vi vill få med oss fansen på hemmaplan. Djurgårdens publik är bäst i Sverige när vi har dem i ryggen. Vi har en för bra trupp för att åka ur. Nu kommer vi klättra i tabellen.