Pannbandet som ska rädda hans derby

FOTBOLL

Kan Erik Israelsson vara med i derbyt?

Foto: Erik Israelsson

Derbydrömmen lever för Erik Israelsson.

Räddaren i nöden?

Ett rejält pannband.

– Jag fick välja mellan en hjälm och ett pannband, då var valet enkelt, säger mittfältaren och skrattar.

Erik Israelsson knockades allvarligt mot AIK förra hösten. Därför steg oron kraftigt när mittfältaren – på grund av en smäll mot huvudet – var tvungen att avbryta matchen mot Falkenberg förra helgen.

– Det var en mindre hjärnskakning. Var borta en eller två sekunder i samband med smällen. Jag har haft symptom av hjärnskakning och det kändes helt enkelt inte bra, så jag valde att gå av.

Tar beslut i helgen

Hann du bli orolig?

– Det är alltid oroligt när man tappar verklighetsuppfattningen. Det kommer tankar om att det ju har hänt tidigare också.

Medverkan i derbyt är högst osäker, men det går framåt för Israelsson. Under fredagen kunde han träna fullt med truppen, vilket visar att han är på god väg att bli spelklar.

– Det var ett viktigt besked, även om det inte var helt hundra procent i dag på träningen. Men det fungerade. Beslutet om matchen tar vi på lördag kväll eller söndag förmiddag.

”Inte världens snyggaste”

Räddaren i nöden?

Ett rejält pannband som är specialdesignat för att skydda mot hjärnskakningar.

– Jag fick välja mellan en hjälm och ett pannband, då var valet enkelt. Men ärligt talat så är man inte världens snyggaste med pannband, men man får väl testa det ett tag. Det är ett sånt pannband som Jakob Orlov hade.

Nanne: "Äventyrar inte hälsan”

Hur uppskattar du dina chanser till att kunna spela?

– Jag kommer att lyssna på hur jag känner mig. Är jag trygg och säker så spelar jag, och i dag kändes det faktiskt helt okej. Men om jag inte är hundra tänker jag inte ta en viktig plats i laget eller på bänken från någon lagkamrat. Det är inte rättvist mot laget.

Nanne Bergstrand var tydlig efter fredagens träning.

– Vi kommer aldrig äventyra Eriks hälsa. Den går alltid först. Sen får vi se om han kan spela.

Hammarby–AIK söndag 15.00 på Cmore Sport.