Sätt plusbetyg på svenska spelarna

Foto: Svenska startelvan.
FOTBOLL

Sportbladets betyg:

1. Andreas Isaksson

Bäste svensk i kväll i första halvlek med ett par högklassiga räddningar. Då ska vi veta att ”Isak” inte spelat en fotbollsmatch sedan i mars och bara sex totalt (varav tre landskamper) sedan i oktober.

———————————————————

2. Mikael Lustig (ut 46)

Något onödigt bolltapp i början och vissa problem med Kampl. Men Lustig sitter steänsäkert i premiärelvan. Gick ut i paus.

14. Victor Nilsson Lindelöf

Flyttades ut som högerback direkt efter paus – där han gjorde sån succé i U21-EM och där han är ett alternativ i EM om det händer Lustig något. Det är väl 50/50 fortfarande mellan honom och Erik Johansson om platsen bredvid Granqvist.

4. Andreas Granqvist

Försvarsgeneralen gjorde inga misstag. Det kvittar vem han har bredvid sig, ”Granen” hamnar sällan fel. Tar över lagkaptensbindeln i höst när Zlatan slutar (Isaksson bar den i kväll)?

21 Jimmy Durmaz

Hamrén fortsätter ställa Durmaz och Larsson mot varandra som högermittfältare. Det har han gjort i alla tre landskamper i år. Nu fick de varsin halvlek där igen (även om Durmaz bytte med Zengin och gick mest till vänster). Den andra spelade de på vänsterbacken. Det hände mer framåt med Durmaz men lutar åt Larsson mot just Irland i EM-premiären.

---------

7. Sebastian Larsson

Stabil, pålitlig och alla de där orden som inte är så sexiga men betyder så mycket för ett fotbollslag. Fyllde ut backplatsen i andra där vänsterkanten dock hämmade offensiven för Larssons fina högerfot.

16. Pontus Wernbloom (ut 71)

Fick en mardrömsstart med tre raka bolltapp. Därefter skakig med boll genom hela första halvlek där Sverige inte alls fick till uppspelen genom det centrala mittfältet.

15. Oscar Hiljemark

Direkt dålig i inledningen. Betydligt bättre i andra halvlek när det svenska innermittfältet fick lite mer utrymme. Stärkte sina EM-aktier i konkurrensen med Wernbloom.

8. Emil Forsberg (ut 45)

Bäst på planen i första halvlek. Vände bort slovener, gick på egna avslut och letade lösningar i djupled. Klev sedan av i halvtid.

-----------

20. John Guidetti

Nära ett extra plus för den enorma viljan. Guidetti sökte ytor, jobbade sig till chanser, och spelade fram. Men trubbig och ojämn. Nick värd att gå i mål.

24. Isaac Kiese Thelin

Uppenbart inte i matchform på den här nivån. Fick sällan samarbetet med gamle radarpartnern Guidetti att klicka. Ett bra skottläge, över. 

Avbytare:

13. Pontus Jansson (in 46)

”Himma” i Malmö igen. Det gillade han. Imponerade i sina få aktioner när han fick spela andra halvlek. Men lär vara fjärdeval i EM ändå.

22. Erkan Zengin (46)

Ersatte pigge Emil Forsberg. Pigg, utmanade gärna en mot en, gjorde det bra emellanåt men tappade också boll.

26. Markus Rodhén (71)

Sent inkallade Rohdén fick hoppa in i ett läge där Sverige redan förde matchen. Vann sina dueller defensivt. Ett bolltapp i farligt läge, men också nära att göra mål med ett vasst skott.