Före detta Häcken–spelaren klar för AIK

FOTBOLL

John Chibuike presenterad av AIK

Foto: TT
John Chibuike ansluter till Norlings bygge i AIK

AIK har gjort klart med John Chibuike.

Den förre detta Häcken–spelarens kontrakt gäller säsongen ut.

– Med John i AIK får vi ett spetsigt offensivt alternativ, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

Tidigare i somras gjorde AIK klart med den välmeriterade Chinedu Obasi, 30. Nu har klubben även presenterat hans landsman – John Chibuike, 27.

Den nigerianske spelaren kommer närmast från turkiska Gaziantepspor – med vilka hans kontrakt bröts den 30 juni.

”Känns riktigt kul”

– Med John i AIK får vi ett spetsigt offensivt alternativ. Vi får tillgång till en spelare som är bra på att bli rättvänd och därifrån hota på flera olika sätt i hög hastighet, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

Chibuike har sedan tidigare erfarenhet från allsvensk fotboll – då han representerade BK Häcken under perioden 2009–2011. Under sin tid i Hisingsklubben gjorde han 70 allsvenska matcher och stod för 16 mål, innan det bar vidare till Norge och Rosenborg.

– Det känns riktigt kul att ha skrivit på för AIK och jag ser fram emot att få göra min debut inför supportrarna, säger John Chibuike.

Har följt honom i flera år

AIK:s chefsscout Tobias Ackerman berättar för klubbens hemsida att AIK följt Chibuike under en längre tid, då han själv följt honom live sedan november 2013.

John Chibuikes kontrakt med AIK sträcker sig säsongen ut.

För att övergången ska gå igenom krävs det att Chibuike får ett arbetstillstånd i Sverige samt att det turkiska fotbollsförbundet bekräftar att hans kontrakt med Gaziantepspor bröts den 30 juni.

Senaste övergångarna i allsvenskan

ARTIKELN HANDLAR OM