”Tänker inte vika mig den här gången”

avJohan Flinck

FOTBOLL

Molins: ”Bitar som fallerat under de här två åren”

1 av 3 | Foto: Bildbyrån
Guillermo Molins.

MALMÖ. Guillermo Molins petades igen och Vidar Örn Kjartansson fick chansen på nytt.

Inte bara på sportsliga grunder, menar Molins.

– De har köpt in honom dyrt och mitt kontrakt är på väg att gå ut. Så det är klart att det finns andra grejer som väger in också, säger Molins i en intervju om framtiden, kontraktsförhandlingarna och hur han fick ett Playstation i sign on av MFF.

Efter två raka starter i Malmö FF var Guillermo Molins tillbaka på bänken mot Djurgården på söndagen.

MFF:s stjärnvärvning Vidar Örn Kjartansson fick i stället chansen igen bredvid Markus Rosenberg.

Det förvånade många och av allt att döma även Molins själv i viss mån

– Jag tycker att jag gjorde bra ifrån mig i de två matcher jag startade. Mot Sundsvall blev det ett mål och bra spel. Mot Elfsborg var det inte jättemycket konstruktivt att jobba med utan det blev en stenhård arbetsinsats av mig som jag är väldigt stolt över, säger Molins efter matchen.

Molins menar att petningen mot Djurgården inte var enbart på sportsliga grunder.

– Jag krigar på och jag vet att de köpt in honom (Kjartansson) dyrt och mitt kontrakt är på väg att gå ut. Så det är klart att det finns andra grejer som väger in också.

Han får fler chanser helt enkelt?

– Det tänker jag inte säga. Det får du säga. Det kan du inte få ett citat av mig på, ler Molins.

Matchen mot Sundsvall var Molins första från start i en tävlingsmatch på nästan två år.

– Jag är väldigt nöjd med det jag presterar med tanke på hur länge jag har varit borta. Någonstans där framme kommer toppformen ligga. Sen får vi se när den inträffar och förhoppningsvis gör den det i MFF.

Nytt avtalsförslag på bordet

Molins nuvarande avtal går ut i sommar och han berättar nu att klubben har lagt fram ett nytt kontraktsförslag som han tittar på.

– Vi för diskussioner.

Har de intensifierats?

– Nej.

Har de gått åt andra hållet?

– Nej, det har de heller inte gjort. Det ligger där och bubblar.

Ett nytt kontrakt skulle betyda mycket.

– Jag kommer att kunna slappna av på ett helt annat sätt så det är klart att det skulle hjälpa.

Kan du se dig själv spel i en annan klubb i Sverige?

– Nej, jag har väldigt svårt för det.

Men han tänker inte skriva på till vilket pris som helst. Inte den här gången.

– Tidigare har jag varit väldigt snabb med att bortse från det värdet jag själv tycker att jag har för att få igenom saker och ting. Nu har jag bestämt mig för att jag vet mitt eget värde och tänker stå fast vid det.

Varför har du valt att bortse från detta värde tidigare?

– När jag kom till MFF kom jag från Kävlinge i division fyra och tog det kontrakt jag fick. Jag satt inte och förhandlade. Det var samma sak med första a-lagskontraktet.

Fick ett Playstation

– Sedan förlängde jag ytterligare en gång och då ville jag ha en sign on för att jag var startspelare. Men då sa Hasse Borg direkt att ”det kan du glömma”. Då sa jag att jag bor i en liten lägenhet i Kroksbäck och frågade om jag inte kunde få ett Playstation i alla fall. Då fick jag 4000 kronor i sign on för att köpa ett Playstation, säger Molins och skrattar åt minnet.

– När jag sedan gick utomlands hade jag tre klubbar att välja på och tog den (Anderlecht) där jag hade lägst betalt för jag såg det som den största utmaningen.

– Sedan kom jag tillbaka till Malmö. Det kontraktet förhandlade jag inte om alls utan tvärtom – när jag väl hade godkänt det och kom hem till Malmö för att skriva på så sänktes det på plats. De sa att det var tvunget att sänkas. Jag ställde inga krav utan bara skrev på det, säger Molins och fortsätter:

– Någonstans där inser man sitt värde och det har jag gjort nu. Jag vet vad jag är värd. Är vi då inte överens om det är det tyvärr så.

Men du är alltså inte nöjd med det förslag som ligger nu?

– Det säger jag inte utan jag säger att jag funderar på det. Jag tänker inte vika mig den här gången.

Drog på bindeln igen

Handlar det om lön, sign on eller kontraktslängd?

– Det handlar om många olika saker. Många tror att det bara handlar om lön men det gör det inte. Det handlar om massor av olika bitar som jag tycker har fallerat under de här två åren när jag varit skadad.

Som vadå?

– Det tänker jag inte säga.

Mot Djurgården gick Kjartansson än en gång av planen mållös och Markus Rosenberg är i nuläget osäker till start mot IFK Göteborg på onsdag på grund av en krånglande baksida.

Hur ser du på möjligheterna att starta?

– Jag känner inte att jag ska vara beroende av skador på andra för att få starta. Vill man få i gång mig och ge mig chansen att spela i gång mig så finns den möjligheten. Men jag är inte dum, jag förstår hur den här världen fungerar. De har en dyr värvning som de gjort som kanske är lite mer prioriterad just nu. Så är det. Det finns inga känslor i fotboll egentligen även om man varit naiv ibland och trott det.

Allt handlar om pengar?

– Nej, det tänker jag heller inte säga (leende).

När Molins bytte av Rosenberg i andra halvlek mot Djurgården fick han också bära kaptensbindeln för första gången sedan han drog korsbandet i juni 2014.

– Det var fint. Det kändes skönt. Den låg tätt in på armen.

Under ganska stor uppmärksamhet valde Åge Hareide att i fjol låta Rosenberg behålla kaptensbindeln även när Molins kom tillbaka efter sin skada.

– Det är gammalt groll. Det var bara att ta på den nu, säger Molins.