Tvingades byta - kan vara fara för VM-kvalet

avMichael Wagner, Petra Thorén

I veckan blev han uttagen i VM-kvaltruppen.

Men är Sam Larssons deltagande nu i fara?

Mittfältaren tvingades byta efter skada när hans Heerenveen spelade 1-1 mot PSV Eindhoven.

– Jag kommer att resa till Sverige och försöka, säger Sam Larsson till holländsk media.

Foto: ARKIVBILD: BILDBYRÅN
Sam Larsson.

Tidigare i veckan presenterade Janne Andersson sin VM-kvaltrupp. Luxemburg och Bulgarien väntar borta respektive hemma.

Ny i truppen var Sam Larsson, 23-årig mittfältare som tidigare spelat i IFK Göteborg och som nu tillhör holländska Heerenveen.

– Det är en ära att få bli uttagen. Det känns som en skön fortsättning på en säsong som börjat bra, sa Sam Larsson till Sportbladet efter uttagningen.

Men nu finns det en risk att Sam Larsson missar VM-samlingen, som inleds på måndag.

När Heerenveen spelade ligamatch mot PSV Eindhoven på lördag kväll (1-1) tvingades Sam Larsson kliva av i den 52:e minuten då han ersattes av Luciano Slagveer. Enligt holländska rapporter handlar det om en känning i ljumsken.

Ska spela med Kosovo

Sportbladet hade under lördag kväll kontakt med svenska landslagets sjukgymnast Johan Sandberg men han ingen ny information så tätt inpå skadan.

– Vi får vänta och se, meddelar han.

Enligt holländsk media kommenterade Sam Larsson skadan så här:

– Det känns trist att det hände just nu. Jag vet inte hur allvarligt skadan är, vi ska undersöka den i morgon. Jag vill åka till Sverige och försöka.

I matchen mellan Heerenveen och PSV var det ändå ett bekant ansikte som såg till att hemmalaget fick en poäng. Arber Zeneli, före detta Elfsborg, gav Heerenveen ledningen i den 72:e minuten men PSV kvitterade kort efteråt.

Även för Arber Zeneli väntar landslagsuppdrag. Spelaren, som meddelat att han valt att spela med Kosvos landslag, åker på sin första samling på måndag.