Allardyce lämnar – efter 67 (!) dagar

Uppdaterad 2016-09-28 | Publicerad 2016-09-27

”Big Sam” lämnar efter avslöjandet

Efter skandalvideon – nu lämnar Sam Allardyce jobbet som engelsk förbundskapten.

Det engelska fotbollförbundet, FA, bekräftade nyheten på tisdagskvällen.

– Hans beteende är olämpligt, säger FA:s VD Martin Glenn.

Englands EM-fiasko mot Island innebar att Roy Hodgson omgående fick lämna som engelsk förbundskapten.

I juli presenterades en hedrad och stolt Sam Allardyce som ersättare och mannen som återigen skulle bringa framgång för det engelska landslaget.

– För mig är det här absolut det bästa jobbet inom engelsk fotboll, sa Allardyce när han presenterades.

Men det blev en kort resa i ”Three Lions” för ”Big Sam”.

Efter endast 67 dagar och en enda match i det engelska landslaget kommer nu beskedet att han lämnar.

Detta efter att 61-åringen smygfilmats av journalister på tidningen The Telegraph som vid ett möte utgett sig för att vara affärsmän.

Sam Allardyce ska bland annat ha avslöjat hur man lurar systemet och kringgår fotbollens affärsregler som förbjuder tredjepartsägarskap av spelare – och dessutom häcklat sin föregångare, Roy Hodgson.

”Olämpligt beteende”

Under tisdagen höll det engelska fotbollförbundet, FA, ett långt krismöte med Allardyce – och vid 21-tiden kom beskedet att man bryter sitt samarbete.

– Vi och Sam är överens om att hans beteende är olämpligt och inte det som förväntas av en engelsk förbundskapten, säger FA:s VD Martin Glenn.

Ber om ursäkt

Allardyce själv ber om ursäkt för det inträffade.

– Det var en stor ära för mig att få det här jobbet och jag är djupt besviken över att det blir så här. Jag träffade Greg Clarke och Martin Glenn (från FA, reds.anm) i eftermiddags och bad hejhjärtat om ursäkt för mitt agerande, säger han.

Allardyce ber också om ursäkt för att ha fällt hånfulla kommentarer mot sin föregångare Roy Hodgson och dennes dåvarande assisterande tränare, ikonen Gary Neville.

Han tar över

U21-landslagets förbundskapten Gareth Southgate tar nu tillfälligt över landslaget. Han kommer att leda ”Three Lions” de fyra kommande matcherna i det pågående VM-kvalet.

Men redan nu inleds jakten på en långsiktig efterträdare.