”Vi är bortskämda med Zlatan”

FOTBOLL

Förbundskapten Erik Hamrén var nöjd med en del saker mot Turkiet.

Men han saknade sin största stjärna.

– Vi är bortskämda att ha en Zlatan, säger Hamrén.

Zlatan Ibrahimovic var inte med mot Turkiet i går. I stället fick vi se John Guidetti, Marcus Berg och Emir Kujovic i anfallet. Det blev inga mål från någon av dem, men Kujovic assisterade till Sveriges mål.

Förbundskapten Erik Hamrén anser att det var svårare att hålla uppe spelet när Zlatan Ibrahimovic inte fanns med.

– Vi tappar bollen lite för mycket. Vi är bortskämda att ha en Zlatan som kan ta in bollen. Men vi skapade många målchanser, och det är positivt, säger Hamrén.

– Han kommer att vara med på söndag.

”Testa en del spelare”

Spelarna är lediga fram till på söndag. Sedan är det träning söndag och måndag innan det är match mot Tjeckien på Friends Arena på tisdag.

– Vi kommer att testa en del spelare då också. Vi kommer inte kunna spela ihop en EM-elva redan nu, eller så kanske det är just den här elvan som är EM-elvan i sommar. Men framför allt försöker vi testa lite spelare och det gick väldigt bra igår. Det blir säkert så på tisdag också, att vi testar spelare och lagdelar, säger Hamrén.

– Helt plötsligt kan det bli så att någon blir sjuk som Erik (Johansson).

”Kommer få en mysig tid”

Oscar Lewicki skulle ha spelat från start mot Turkiet, men åkte hem för att bli pappa för andra gången. Även Emir Kujovic, som hoppade in i går, fick tillökning i familjen under det här lägret.

– Jag fick ett sms av honom (Oscar) efter matchen där det stod att han blivit pappa till en flicka. Han kommer få en mysig tid som pappa. Jag är själv pappa till två döttrar, säger Hamrén.

– Jag är glad att Oscar (Lewicki) hann hem, precis som Emir. Jag minns hur det var när jag blev förälder och personligen har det gett mig väldigt mycket, så man vill att de ska få uppleva det, säger förbundskaptenen.