”VNL” om tvisten: Hade ingen aning

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

”Kan inte stå här och säga si och så”...

Foto: ANDREAS BARDELL

Västerås SK har anmält Benfica till Fifa.

Tvisten handlar om ekonomisk ersättning för Victor Nilsson Lindelöf – och nyheten kom som en överraskning för 22-åringen.

– Jag hade ingen aning, säger han.

VSK har varit i ekonomisk knipa på senare år men Victor Nilsson Lindelöfs succé i Benfica har gjort att fansen kunnat pusta ut. Inte nog med att klubben fick 800 000 kronor när övergången skedde år 2012 – därtill skrevs även ett antal klausuler som skulle generera stora pengar.

Trodde VSK.

Vidareförsöljningsklausulen på 15-20 procent gäller fortfarande – men klubbarna har nu hamnat i en tvist gällande en ersättning på två miljoner kronor som VSK anser sig ha rätt till eftersom mittbacken nu spelat ett visst antal A-lagsmatcher med den portugisiska klubben, men som Benfica nu bestrider.

”Handlar inte om mig”

”VNL” själv fick veta om tvisten först i går då han läste om det i medierna.

– Jag hade ingen aning om det. Det har ju inte med mig att göra, så jag hade ingen koll på det. Nu är det som det är, det handlar som sagt inte om mig utan klubbarna, så det är inget jag kan påverka, säger han.

22-åringen har inte pratat med Västerås eller Benfica om ärendet men tycker i grund och botten att det är viktigt att VSK får betalt.

– Det tycker jag, men jag vet inte hur kontrakten är skrivna, så jag kan inte stå här och säga att det ska vara si och så.

”Betytt mycket”

”VNL” inledde sin fotbollskarriär i IK Franke men spelade sedan i VSK ända fram till han lämnade för Benfica häromåren.

– VSK har betytt mycket för mig. Det var där jag började spela A-lagsfotboll, det var där jag fick min första fotbollsutbildning. Det var klubben som gav mig chansen att utvecklas som ung, så det är klart att de har hjälpt mig mycket och jag har en bra relation med dem även i dag.

Hur mycket följer du deras nysatsning?

– Så mycket jag kan. Jag läser artiklar, kollar resultaten och ser hur det går. Det är lite svårare att se matcher, men jag försöker kolla när jag har tid, säger Victor Nilsson-Lindelöf.

Publicerad: