Rasar efter Ibras utspel: ’Idiotiskt’

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

”Gillar allt med PSG – förutom Zlatan”

Foto: TT
Zlatan och Bernard Tapie.

”PSG föddes när qatarierna tog över”.

Orden tillhör Zlatan Ibrahimovic, är två veckor gamla men fortsätter att röra upp känslor.

– Det är ett idiotiskt uttalande, menar förre Marseille-bossen Bernard Tapie.

Frikyrka och egen ö – här är Zlatans hus

Det var när Zlatan Ibrahimovic mötte pressen inför Champions League-returen mot Chelsea häromveckan som svensken yppade orden som fick såväl PSG-supportrar som före detta spelare att ta sig för pannan.

”Ibra” slog fast att PSG ”föddes för tre år sedan”.

– Med all respekt tycker jag att klubben föddes när qatarierna tog över, sa han.

”Säger konstiga saker”

Radiostationen RMC lade direkt ut frågan ”är du chockad över Zlatans senaste uttalande” på Twitter och nära hälften svarade ja. Därefter tog Zlatans tidigare lagkamrat, Nenê, bladet ur munnen och ifrågasatte sin förre kollega.

– PSG är en historisk klubb med tidigare spelare som Rai, Valdo och Ronaldinho. Hur kan han säga så om PSG och Qatar? Det är verkligen inte okej för mig. Tyvärr är Ibra sån. Ibland säger han konstiga saker. Det var hans åsikt men jag håller inte med och jag är övertygad om att fansen inte heller gör det, sa Nenê enligt Footmercato.

”Brist på respekt”

Nu blandar sig Bernard Tapie in i leken. Affärsmannen – som tidigare basade över PSG:s rival Olympique de Marseille – är desto mer hård i sina ordalag.

– Ska jag vara helt ärlig så gillar jag allt med PSG, förutom Zlatan. Det var ett idiotiskt uttalande av honom att säga att klubben inte existerade före qatariernas intåg. Han vet mycket väl att PSG haft fantastiska spelare som (Safet) Sušić, (Joël) Bast, Luis Fernandez, Valdo, Ricardo, (David) Ginola, Raí och jag behöver inte ens nämna (George) Weah som var en klart bättre spelare än Ibrahimovic. Det är brist på respekt för klubbens historia, säger Bernard Tapie enligt France Football.

I helgen vann PSG sin fjärde raka ligatitel.

Qatar Sports Investements köpte klubben år 2011.

Frikyrka och egen ö – här är Zlatans hus

Publicerad: