Robin Olsen kan bli kvar i Köpenhamn

Foto: Foto: TT
Robin Olsen
FOTBOLL

I dag blev Robin Olsen mästare med FC Köpenhamn.

Enligt grekiska uppgifter till Sportbladet kan burväktaren bli kvar i Danmark.

FCK uppges vara överens med Paok.

– Det är inget jag vill kommentera nu, säger agenten Hasan Cetinkaya.

I januari gick Robin Olsen från grekiska Paok till FC Köpenhamn på lån. Målvakten behövde speltid inför EM och den danska klubben behövde en burväktare för att täcka upp för skadade Stephan Andersen.

Flytten till Danmark blev lyckad.

Olsen har varit förstamålvakt och i dag krönte han säsongen med en ligatitel. FCK vann hemma mot Nordsjälland med 2-0 och med tre omgångar kvar är deras försprång tio poäng.

Överens om priset

Låneavtalet med FCK löper ut efter säsongen, men målvakten kan bli kvar i den danska klubben. Enligt grekiska uppgifter är FC Köpenhamn och grekiska Paok överens om en övergångssumma. Det som återstår är att Olsen ska komma överens med danskarna om de personliga detaljerna i hans kontrakt.

– Jag vill inte kommentera det. De har spelat med honom sedan han kom dit och i dag blev han mästare. Robin trivs bra i FCK och vi har en positiv relation med klubben. Men var det tar vägen kan jag inte säga nu, säger agenten Hasan Cetinkaya.

Tar ni ett beslut före eller efter EM?

– Som sagt, jag vill inte kommentera något om förhandlingarna. Robin har fått mycket speltid och det har varit bra för honom, han har fått ögonen på sig. Vi får se vad som händer.

Även vunnit cupen

I FCK spelar även Per Nilsson, Mikael Antonsson, Erik Johansson och Ludwig Augustinsson. Klubben har även vunnit danska cupen den här säsongen.

Sommaren 2015 flyttade Robin Olsen från Malmö FF till Paok i Grekland.

ARTIKELN HANDLAR OM