Nolito klar för Manchester City

avRobert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

Lämnar Celta Vigo för Premier League

Foto: TT
Nolito under EM i Frankrike

Manchester City har gjort klart med sitt andra sommarnyförvärv.

Nolito har nämligen skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben.

– Jag är säker på att han kommer få ut det bästa av mig, säger han om att få jobba under Pep Guardiola.

Nolito, 29, hade en stor del i Celta Vigos succésäsong. Den offensive spelaren stod för tolv mål, när klubben bärgade en sjätte plats i La Liga. Nu står det dock klart att den spanske landslagsmannen lämnar Celta Vigo och John Guidetti för spel i Premier League.

På sin hemsida har Manchester City presenterat Nolito - som därmed blir klubbens andre nyförvärv i sommar, då de sedan tidigare gjort klart med Ilkay Gündogan. I den engelska klubben har han tilldelats nummer 9.

”Kommer hjälpa mig utvecklas”

– Det handlar enbart om att spela mitt vanliga spel och hoppas att jag kan hjälpa Manchester City att vinna matcher, säger Nolito till klubbens hemsida.

Enligt brittiska Sky Sports har Manchester City utlöst spelarens utköpsklausul, vilken ligger på motsvarande 157 miljoner kronor.

Nolito, som kan spela såväl som ytter som anfallare, har skrivit på ett fyraårskontrakt med Manchester City. I den engelska storklubben får han landsmannen Pep Guardiola som ny manager.

– Jag tycker att Pep Guardiola är en av de bästa tränarna i världen. Han vet mycket om spelet och han kommer hjälpa mig att utvecklas som spelare och jag är säker på att han kommer få ut det bästa av mig.

I EM-slutspelet spelade Nolito i samtliga Spaniens fyra matcher och gjorde även ett mål i 3-0-segern mot Turkiet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM