Marcus Antonsson är klar för Leeds

FOTBOLL

”En väldigt bra affär för Kalmar FF

Marcus Antonsson, 25, lämnar Kalmar FF för engelska Leeds.

I dag signerades de sista papprena.

"Det var ett lätt beslut att fatta", skriver Marcus Antonsson på Instagram.

Foto: Marcus Antonsson.

Det har ryktats ett tag om vart Kalmar FF:s skyttekung Marcus Antonsson, som gjort tio mål på tolv matcher, ska ta vägen i sommar. Antonsson som kom från Halmstad inför förra säsongen skrev på nytt kontrakt med Kalmar senast i januari, som sträcker sig till 2018.

"Varit med från början"

Både svenska klubbar som Malmö FF och Norrköping såväl som utländska klubbar som FC Köpenhamn och en rad Championship-klubbar, bland annat Leeds United.

– Leeds har varit med från början, men det fanns också ett par franska klubbar med i bilden under en tid, säger Thomas Andersson Borstam till Barometern.

Förhandlingarna har pågått ett tag, och parterna ska ha varit överens sedan midsommarhelgen. Men så sent som i dag blev det allra sista klart. Att det tagit tid är någonting som gynnat förhandlingen menar Thomas Andersson Borstam.

– Det är mycket psykologi och att dra ut på tiden ger möjlighet att vara lite tuffare i förhandlingen. Omvänt får man mer tid för att modifiera truppen, säger Andersson Borstam.

Tredje svensken i klubben

Någon övergångssumma vill sportchefen inte avsjöja. Men det har pratats om summor runt 15-20 miljoner kronor. Om det stämmer blir Antonssons tredje största försäljning någonsin, efter Ari da Silva Ferreira och Rasmus Elm (40 respektive 30 miljoner kronor).

– Jag förstår intresset, men med respekt för alla inblandade kommer vi inte att gå ut med summan. Men vi är jättenöjda med affären, säger Thomas Andersson Borstam.

Marcus Antonsson blir den tredje svensken som representerar den klassiska engelska klubben. Tidigare har Teddy Lucic och Tomas Brolin representerat klubben. Lucic på lån 2002-2003 och Brolin 1995-1997.

"Jag är väldigt glad för det här, det var ett lätt beslut att fatta när chansen att få spela för en så stor och framstående klubb dök upp", skriver Antonsson på sin Instagram.