”Kommer bli väldigt framgångsrik här”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

City-tränaren välkomnar Zlatan till Premier League

1 av 2 | Foto: AP
Manuel Pellegrini.

Manuel Pellegrini är förtjust i Zlatan Ibrahimovic.

Inför onsdagens kvartsfinal i Champions League välkomnas svensken till Premier League nästa säsong.

– Spelare med Zlatans kvalitéer kan spela i vilken liga som helst, säger City-tränaren.

Denna vecka rullar Champions League vidare. Det prestigefulla turneringen har nått kvartsfinalerna och för Zlatan Ibrahimovics Paris Saint-Germain väntar ett dubbelmöte med Manchester City.

Det blir andra gången i slutet som Zlatan gör upp med engelskt motstånd i detta slutspel – och något passande i samband med alla rykten som gör gällande att han kommer att spela i Premier League nästa säsong.

”En toppspelare”

Inför matchen välkomnas svensken till den engelska ligan av City-tränaren Manuel Pellegrini:

– Spelare med Zlatans kvalitéer kan spela i vilken liga som helst. Han gjorde väldigt bra ifrån sig i Italien, Frankrike och Spanien i ett viktigt lag som Barcelona. Han är en toppspelare och jag är övertygad om att han kommer att bli väldigt framgångsrik här också, säger Pellegrini enligt Sky Sports.

Sänkt av Zlatan tidigare

Den rutinerade chilenske tränaren kommer att lämna City i sommar för att göra plats åt Pep Guardiola. Och Pellegrini minns det enda möte han haft med Zlatan:

– När jag var i Real Madrid och mötte Zlatan när han spelade för Barcelona gjorde han ett väldigt vackert mål. Det var en volley med vänstern upp i krysset och vi förlorade med 1-0 mot Barcelona. Vi spelade väldigt bra, men han avgjorde matchen med ett vackert mål. Det är den enda gången jag mött honom.

I förra veckan bekräftade svenskens agent, Mino Railo, att ”alla” storklubbar lagt bud för Zlatan – förutom Manchester City.

PSG tar emot City i Paris på onsdag.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.