Blåste av - med sex minuter kvar

FOTBOLL

Domaren blåste av matchen för tidigt

1 av 3 | Foto: TT

Falkenberg jagade en kvittering när domaren Bojan Pandzic blåste av matchen mot Gif Sundsvall.

Det fanns bara ett problem – han hade sett fel på klockan och sex minuter återstod.

– Det var inte bra. När det hände försvann vårt flow, säger FFF:s Kamal Mustafa.

Rúnar Már Sigurjónsson hade via ett distansskott gett Sundsvall ledningen med 1-0 innan Stefan Silva hade utökat den sedan han stött in ett inlägg från Eric Larsson till 2-0. Målen innebar att Sundsvall gick till halvtidsvila med bekväma 2-0. I den andra halvleken höjde sig dock Falkenbergs FF och reducerade efter 70 minuter spel, efter att Thomas Juel Nielsen nickat in en hörna.

”Ingen riktigt bra förklaring”

Mitt i Falkenbergs kvitteringsjakt inträffade dock en märklig händelse. Precis efter att ett anfall för gästande Falkenberg runnit ut i sanden valde domaren Bojan Pandzic att blåsa av matchen. Problemet? Matchen hade ännu inte tickat upp till full tid. Med tilläggstid inräknad återstod sex minuter av matchen. Efter att ha samtalat med fjärdedomaren fick Pandzic förklarat för sig att matchen ännu inte var slut.

– Han hade väl fel på sin klocka. Den gick väl lite för fort antar jag, sade Hans Ekelund i C Mores sändning efter slutsignal.

Bojan Pandzic själv vet inte heller varför det blev som det blev.

– Jag har ingen riktigt bra förklaring faktiskt. Min klocka stod på 47 eller 48 nästan och vi hade lagt till tre minuter. På min klocka hade det gått de tre minuterna, varför vet jag inte, det har aldrig skett tidigiare. Men snabbt fick jag kommunikation av fjärdedomaren och assisterande, så vi satte igång spelet igen. Jag har ingen riktig förklaring till varför det blev så riktigt, den satte väl igång tidigt.

För Pandzic var det första gången något liknande inträffar.

– Jag har aldrig sett det, så länge jag har dömt eller sett på fotboll i de andra länderna men nån måste vara först med det.

När Sportbladet når Falkenbergs Kamal Mustafa, som var vid bollen när Pandzic blåste av, är han besviken.

”Det påverkade”

– Det var inte bra. Jag trodde att matchen var slut och la mig ner. Vi hade flow där. Vi tryckte på och de backade hem, men när det hände försvann vårt flow. Det var konstigt.

Hur mycket förstörde det er jakt på kvittering?

– Klart att det påverkade. Man trodde att matchen var slut.

Bojan Pandzic tycker det är trist om spelarna känner att det påverkade matchen.

– Det enda jag kan säga är att det är tråkigt om det är så det känns för spelarna. Men det är inget vi gjorde vilje utan det blev en liten miss, det fanns inget mer vi kunde gjort. Det var bra att domarkollegorna gick in, hjälpte till och ändrade.

Blir det att investera i en ny klocka nu?

– Det blir till att investera i två stycken, ifall att den nya går sönder också. Det första jag ska göra i morgon är att beställa en ny klocka.

Matchen slutade med en 2-1-seger för GIF Sundsvall, vilket innebär att GIF Sundsvall fortsätter sin fina svit och numera är obesegrat i sex raka matcher. ”Giffarna” parkerar därmed på en tredje plats i tabellen medan Falkenberg fortsatt ligger sist.

ARTIKELN HANDLAR OM