Expertens utspel efter förlusten: ”Det är helt patetiskt”

FOTBOLL

Sverige blev nollade borta mot Rumänien.

Samtidigt kan Zlatan Ibrahimovic gå debut i MLS på lördag och hans vara eller icke vara i landslaget är än en gång uppe på tapeten.

– Kolla bara på den här matchen och säg att vi inte saknar Zlatan Ibrahimovic. Det är patetiskt, dundrar Alexander Axén i C More.

Sverige förlorade mot Rumänien med 1–0 på en dålig gräsmatta i Craiova. Anfallarna som fick chansen, John Guidetti och Isaac Kiese Thelin, lämnade inga större intryck över 90 minuter.

Samtidigt kan Zlatan Iarahimovic göra MLS-debut för LA Galaxy i Los Angeles-derbyt på lördag efter att inte ha spelat match sedan den 26:e december.

Vara eller icke vara

Diskussionen om stjärnans vara eller icke vara har gått glödhet under landslagssamlingen efter att anfallaren själv berättat om landslagets kontakt.

– De ringer mig varje dag, frågar mig: Hur mår du? Vad vill du? Vad tänker du? Hur är situationen? sa Zlatan efter att ha presenterats som Galaxy-spelare.

Något Janne Andersson förnekade.

– Landslaget är vi som jobbar med landslaget. Där har jag ingen kontakt med Zlatan, det är jag som tar ut laget och truppen. Sen att Lasse Richt, som känner Zlatan sedan innan, pratar med honom och andra spelare som varit med innan är en annan sak. Jag är förbundskapten och totalt självständig i mina beslut.

Dundrade i studion

Efter tisdagens förlust satt experterna Alexander Axén och Hasse Backe och drog en suck när diskussionen kom på tal i TV 4-studion.

– Att vi ens diskuterar om han ska vara med eller inte, det är bara i Sverige säger jag. Det är helt patetiskt. Kolla bara på den här matchen och säg att vi inte saknar Zlatan Ibrahimovic. Eller förra matchen mot Chile och så vidare. Det är bara i Sverige. Det är sorgligt, men det är så. Det är den här jantelagen vi har. Han sitter med elva guldbollar, flest mål av alla och ändå sitter vi här och undrar om han ska vara med eller inte. Patetiskt, dundrade Axén.

Hasse Backe, som varit förbundskapten i både Mexico och Finland på senare tid var helt samstämmig med sin kollega.

– Jag har alltid sagt det att svenska landslag kan ta sig till ett EM-slutspel, ett VM-slutspel utan Zlatan Ibrahimovic. Det är fullt möjligt. Ska du ta nästa steg, typ ta dig vidare från ett gruppspel, då måste du ha en spelare som Ibrahimovic som kan vinna matcher åt en. All respekt åt svenska forwards, men det är den typen av spelar som vinner matchen åt dig.

Landslagstruppen till VM presenteras den 15 maj.

DOKUMENT: Straffsumparens okända livsöde: historien om Miodrag Belodedicis flykt från diktatorn, fängelsedomen – och den viktiga straffen han satte.

Foto: LOS ANGELES GALAXY / BILDBYR N