Zlatans kirurg: ”Ger honom A+”

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic uppges göra debut i helgen.

Men hur är egentligen svenskes fysiska status efter skadan? Enligt hans kirurg Freddie Fu kan det inte se bättre ut:

– Jag ger honom A+, säger han till South China Morning Post.

På lördag är det derby i Los Angeles och enligt uppgifter till Eurosport ska Zlatan vara uttagen i truppen och akutell för spel.

Men efter att ha varit borta från spel sedan annandag jul efter ett bakslag i knärehabiliteringen är frågetecknen många hos både fans och experter.

Men enligt Freddie Fu, kirurgen som opererade på Zlatans skada i april förra året, är den fysiska statusen inget att oroa sig för.

– Jag ger honom A+, jag försäkrade Galaxy att han kommer vara i bra form. Galaxys doktor har kollat honom också, det måste de så klart göra inför en stor transfer, säger Fu och avslöjar att inget nytt gick sönder i samband med mötet med Burnley på annandagen.

”Bara pushat sig själv hårt”

– Han har egentligen inte haft några skador, han har bara pushat sig själv så hårt. Fått mer värk och smärta. Men allt vi gjorde i knät ser bra ut, säger han.

Fu berättar att han och Zlatan har kontinuerlig kontakt.

– Jag kanske till och med kan åka till Los Angeles för att se honom, jag är säker på att Zlatan kan fixa några bra biljetter. Jag har önskat honom lycka till, han är förväntansfull, säger Fu.

Fotbollsbibeln – allt om säsongen 2018 – i butik nu! 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM