Skandalscener när Dif föll

Djurgården tappade 1–0 till 1–2 – matchen avbruten

Här utbryter skandalscener på Stockholms stadion.

Först kastades en flaska in mot Malmös Rick Kruys – och i tumultet efteråt visades Jan Tauer ut.

Sedan tog sig publik in på planen och matchen avbröts tillfälligt.

När krutröken lagt sig stod Djurgården återigen som förlorare. Malmö vann med 2–1.

– Det ballade ur och det hör inte hemma, det är jättetråkigt, säger Djurgårdens tränare Andrée Jeglertz om publikens agerande.

Följ ämnen i artikeln

Det var i den 75:e minuten, efter att Djurgården tappat 1–0 till 1–2 mot Malmö, som saker och ting urartade på Stockholms stadion.

Rick Kruys skulle slå en hörna och gjorde ett hysch-tecken mot Djurgårdens fans – som blev rosenrasande. En flaska flög in på planen och Kruys uppmärksammade domaren på detta.

I tumultet som uppstod fick Kruys gult kort och Djurgårdens Jan Tauer visades ut efter att ha måttat en skalle mot Kruys.

”Stämningen var jävligt hätsk”

Någon minut senare gick två supportrar in på planen och visade sitt missnöje, vilket fick domaren Michael Lerjéus, Skövde, att avbryta matchen tillfälligt.

– Stämningen var jävligt hätsk. Det började med Kruys gest mot publiken. I stort sett hela arenan stod upp och skrek, sa Oskar Månsson, Sportbladets reporter på plats.

– Det var två supportrar som sprang in på planen och då bedömde domaren att matchen skulle brytas tillfälligt. Men polisen kan garantera säkerheten så matchen kommer igång igen, sa en matchdelegat till Canal plus.

”Bjöd på skitmål”

Avbrottet på cirka tio minuter hjälpte föga för Djurgården som inkasserade en ny förlust och är fast förankrat i bottenträsket.

– Jag är besviken på sättet vi förlorade. Vi bjöd på ett skitmål och var även passiva när de gjorde 2–1 och vi har inte råd att göra det. Vi gav inte oss själva chansen för vi gör inte det som vi sagt att vi ska göra, säger Djurgårdens tränare Andrée Jeglertz till Canal plus.

Om publikens agerande säger han:

– Det är jättetråkigt att det blir som det blir. Det hör inte till en sån här allsvensk match. Det var en fantastisk inramning i början av matchen, men sedan ballade det ur och det hör inte hemma, det är jättetråkigt.

Ofere hjälte

Krisdrabbade Djurgården inledde annars matchen i tempo furioso och Sebastian Rajalakso träffade omgående ribban med ett kanonskott från nära håll.

I 21:a minuten kom ledningsmålet välförtjänt. Rajalakso spelade in till Mikael Dahlberg som la bollen på silverfat till Christer Youssef som dundrade in 1–0.

Men – Djurgården bjöd in Malmö i matchen strax före paus.

På ett högerinlägg från Wilton Figueiredo bestämde sig målvakten Pa Dembo Touray sig för att gå ut och hänga tvätt och Edward Ofere kunde obehindrat nicka in kvitteringen. Touray hade varit ute och flaxat tidigare i matchen, men nu blev hans misstag ödesdigert.

Men måndagskvällen skulle bli ännu dystrare för stockholmarna.

I 56:e minuten smekte Molins fram en genomskärare till Ofere som pangade in sitt andra mål.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ämnen i artikeln