Hotas av böter på 500 000

FOTBOLL

”Vi har rigorösa bestämmelser för sånt här”

1 av 2
Jonsson.

Förra söndagen invaderades Gamla Ullevi av guldfirande AIK-fans. I går var det Djurgården och Stadions tur.

– Det är därför vi har rigorösa bestämmelser, för att hindra sånt här, säger disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger.

Direkt efter matchen satte både polisen och Djurgården i gång med att försöka identifiera de som attackerade spelarna.

– Arbetet pågår både från vår och polisens sida. Vi går igenom bilder från arenan, säger Mats Jonsson, Djurgårdens evenemangsansvarig.

Hur ska man skydda sig?

– Det ska inte, får inte hända. Just såna här idiotdåd, eller vad man ska kalla det, är alltid lika svårt att skydda mot. Det finns ingen logik.

Andra gången

Det är andra gången i år som det har tagit sig in folk på planen på Stadion. Mot Malmö FF tog sig två personer in på planen mitt under matchen. Då blev straffet böter på totalt 70 000 kronor. Även den här gången lär det bli bötesstraff på upp till en halv miljon kronor när disciplinnämnden ska ta upp ärendet.

– Typiskt sett handlar det om böter. Serien är ju slut nu så det handlar inte om nästa match på neutral mark eller så, säger Khennet Tallinger, ordförande i disciplinnämnden.

”Visar vikten av reglerna”

Trots att det var massor av poliser och vakter på plats var de chanslösa att hindra de instormande supportrarna. Och det slutade alltså med att fyra Assyriskaspelare fick ta emot slag.

– Det här visar att det är viktigt att vi har rigorösa bestämmelser för att hindra sånt här. Det är

inte för inte vi har regelverket, det är självklart för att skydda spelare, säger Tallinger.

Är det någon skillnad på det som hände på Ullevi och Stadion för er i nämnden?

– Det är en väsentlig skillnad när man som till exempel i glädjeyttringar springer in på planen eller om man springer och attackerar någon. Anders Forsberg

ARTIKELN HANDLAR OM